Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 3
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 3

Recenze (550)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně debilní seriál a když píšu totálně, tak to tak i myslím. Dva nepředstavitelně debilní idioti jezdí svým fárem po státech a loví ,,duchy". Děj je k nasrání. Postavy k posrání. Lovení duši nejsou vidět. A celková debilita filmu je k pochcání. Nedovedu si představit, jaká drzost vedla k tvůrce k zařazení seriálu mezi hororové. Až příliš to připomíná Akta X, když si ovšem odmyslíte veškeré napětí, zajímavost, rozmanitost tamějších dílů a dobré hlavní herce. Po třech dílech se nobojím poslat seriál tam, kde je jeho místo - do koše. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Škoda zbytečnejch dějovejch odboček, který seriál moc natahujou. Kvalita epizod je proměnlivá, žádná však zatím nebyla vyloženě špatná a některý jsou velmi dobrý. Že by to mělo nějakou propracovanější myšlenku o dobru a zlu se říct nedá, ale kompenzuje to docela odsýpající děj, sympatický obsazení a řekněme tradiční rozvržení úloh mužů a žen. Dobrá hudba. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Záleží na dílu, na který se natrefí. Téma, které jakoby propujuje všechny díly, je v některých dílech velmi upozaděno. Přesto mě tento seriál baví. Sice mě nemrzí, když mi nějaký díl uteče, ale když se mi nechce spát, ráda si na tento seriál počkám. Zatím mi každý díl přijde jiný, nic se neopakuje a pokaždé mě zápletka něčím malým překvapí. A hlavní hrdiny jsem si prostě zamilovala. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný seriál který absolutně splňuje úlohu tři čtvrtě hodinového horůrku na každý večer. Horší díly nahrazují ty zdařilejší či ty naprosto odzbrojující. Na Jareda Padaleckiho jsem po tomhle razantně změnila názor a Jensena Acklese jsem si doslova zamilovala. I dokonce český dabing se mi zde zamlouvá. Jednotlivě zhodnocené série: 1- 75% / 2- 70% / 3- 80% / 4- 78%. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • V 15. epizodě 1. série "Benderova rodina" zazní, že Dean (Jensen Ackles) je stejný vysoký jako  Sam (Jared Padalecki), tedy 6 stop, 4 palce (tedy přibližně 193 cm). Jenže Sam je zcela očividně vyšší než Dean. (GreatestFan)
  • Postava zneuctěného anděla Gadreela (Tahmoh Penikett) z 9. série (2013) je ztvárněna jako anděl, který měl za úkol chránit rajskou zahradou před Luciferem (Mark Pellegrino), ale selhal a tím umožnil Luciferovi zkazit lidstvo, čimž  se zneuctil a byl uvězněn v nebeském vězení. V seriálu je ztvárněn jako lítostivý anděl, který se chce vykoupit a napravit své chyby a vykoupit se. Příběh anděla Gadreela (přesněji Gader' el) a jeho morálních hodnot rovněž, je však dosti odlišný. Podle starozákonních apokryfů (konkrétně knihy Enochovy) byl jeden z mnoha vůdců třídy andělů strážců, běžně známých jako Grigori. Andělé Grigori byli Bohem sesláni na zem, aby chránili lidstvo. Jenže se Božímu úkolu otočili zády a podlehli kráse lidských žen, se kterými smilnili a později s nimi zplodili obří divoká stvoření zvané Nephilimové. K tomu navíc lidstvu vyučovali nebeské, lidstvu zapovězené nauky, jako čarodějnictví, astrologii, kosmetiku, psaní na papír a konkrétně Gadreel je vyučoval o kosmetice a zbraních. Kvůli nim Bůh seslal na zem velkou potopu, aby Nephilimy a celé zlo zničil. Anděly Grigori potom uvěznil v "údolích světa, až do Soudného dne". Za zmínku také stojí, že mezi ně patřil i Azazel, který byl v seriálu ztvárněn jako žlutooký démon, hlavní antagonista prvních dvou sérií. [Zdroj: Wikipedia.org] (GreatestFan)
  • Příběh Lucifera (Mark Pellegrino) je silně inspirován básní "Ztracený Ráj" od Johna Miltona ze 17. století, která vypráví příběh o Ďáblovi. Jméno postavy anděla Anny Milton je odkaz právě na tohoto básníka. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama