Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako každý měsíc přichází čtyřicetiletý počítačový grafik Jan Cvrček za svým sedmdesátiletým otcem Ivanem, který pracoval jako biolog v zoologické zahradě. Jako každý měsíc se spolu vydají na dlouhou procházku Prahou, během níž probírají nejen současný život a vzpomínají na různá období rodinného soužití i nedávnou minulost. Dojde i na společný koníček, letadla, a na historky z jejich okolí. Jan vypráví o známém a jeho kumpánech, kteří se rozhodli ochutnat lidské maso a skutečně to udělali. Otec vzpomíná, jak v lázních úspěšně sváděl zdánlivě nesmělou vdovu a jak neslavně jeho pokus skončil. Oba vzpomínají na své lásky, hořké chvíle rozpadu rodiny i drobnosti, které osudově změnily jejich životy. Zatímco otec se netají touhou po vnoučeti, Jan se svěří s tím, že má již dospělého syna, o jehož existenci neměl donedávna ponětí. Ve stejnou dobu se setká Janova šestadvacetiletá přítelkyně Marta s jeho pětadvacetiletým synem, Slovákem Robertem. Než se jedna i druhá dvojice rozloučí, dojde k zásadním životním změnám, přestože podle Ivana se na světě už dvě miliardy let nic nového nestalo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nevinná konverzačka na téma chlapi / ženský / fotři / matky / syni, v níž ovšem bije srdce pochroumaný chlapskoženský chemie vostošest. V různých myslitelných polohách, z nichž navzdory slovu "komedie" nikdo není moc šťastnej. Novotný se Somrem boží, "herečka jedný role" Kroftová jakbysmet. Ústřední hudební motiv Michala Lorence je pak skvělej dezert po obědě, kterej byl výživnej sám o sobě. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vladimír Michálek, Emil Hakl, Jiří Křižan .. Kniha byla super, film je vlastně také. Michálek zvládl adaptaci, i s pomocí autora Emila Hakla, výborně. Jen bych vykopnul linii se synem syna v podání Ľuboše Kostelného, která byla snesitelná pouze díky sličné Marianě Kroftová. Ústřední dvojice hlavních protagonistů je však bezvadná a pochválit si zaslouží i hudba. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Vladimíre Michálku, vy strašně riskujete! Takhle si zahrávat s nezájmem bulváru a návštěvností kin, když si dovolíte neobsadit Trojana, Macháčka, Lišku, Polívku, Aňu, Táňu, či Holubovou!? Což jste se nepoučil u kolegů Hřebejka, Ondříčka, Zelenky nebo Slámy jak se tím zvolna pohřbívá česká kinematografie? Ne?? Tak to je dobře! A já potichu dodávám, abych si to taky nepolepil, že Josef Somr, poslední mistr ze zlaté herecké generace s Davidem Novotným odvedli excelentní výkon, který vydá za celou partu provařených obličejů a půvabná Mariana Kroftová jistě nebude mít takové sucho v puse, až bude hrát v druhém filmu. A vy se Vladimíre držte svého kopyta a budete u mne z porevolučních režisérů i nadále jedničkou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prostě nádhera. Každá postava má ve filmu své místo a každý svojí roli podváná naprosto dokonale. Somr s Novotným si perfektně sedli stejně tak nádherná Mariana s Ľubošem Kostelným. Na konci jsem v údivu zjistil, že toto produkovala NOVA. Film mi neskutečně sedl, škoda jen, že na takovou procházku jít nemohu... Dle mého názoru hodně podceňěná záležitost, která by si zasloužila mnohem vyšší hodnocení, neboť podobného filmu u nás nemáme! 5 F-4 Corsairů! * * * * * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Uchu lahodící odpočinkový film. Otec se synem se spolu procházejí po Praze, vyměňují si veselé historky, moudra i peprné vtípky, a divák s nadšením hltá každý další záběr, každý výborně napsaný dialog. Výsledný dojem možná trochu pokazí nemastný neslaný konec nebo "překvapivé" odhalení v půlce, ale pod čtyři hvězdičky se v žádném případě jít stejně nedá. Pro mě osobně je nejdůležitější, že jsem Somrovi a Novotnému jejich vztah uvěřil, a povídání si užil. Moc pěkné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Literární předloha Emila Hakla, román „O rodičích a dětech“, byla v roce 2002 vyznamenána cenou Magnesia Litera. (rawboy)
  • Bydliště Ľuboše Kostelného, město Martin, se shoduje s bydlištěm postavy vnuka, kterého ztvárnil. (bastardobamb)
  • Při scéně v hospodě, nemůže otec (Josef Somr) kvůli zapomenutým brýlím přečíst jídelní lístek, zanedlouho však bez problémů čte synovy (David Novotný) zápisky .. (Nocturno culto)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno