Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svižné, zajímavé, člověk pozná mnoho kultur a ještě víc povah lidí v daných zemích, nenudí se a celkově má pocit, že si svoji chvilku u tohoto pořadu patřičně užil. Mohl bych toho napsat klidně víc, ale to bych jenom rekapituloval ostatní, což se mi moc nechce. Zkrátka dokument, na úrovni BBC. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Cestopisný dokumenty vcelku můžu ale hlavně chovám obdiv a respekt ke všem cestovatelům, co se na vlastní pěst seberou a jedou objevovat krásy zapadlých koutů světa. V tomto případě o dost větší respekt pro McGregora, kterýho si většina lidí představí pouze jako herce ve kravatě a saku. Pravda, z počátku se projevila jejich nevědomost jakožto lidí ze západu a mysleli si, že to bude vcelku sranda a pude to bez problémů. Opak byl pravdou, ale myslim že jim to dalo hodně ponaučení. Urazit na motorce takovou štreku není žádná sranda a kdo jim snad vyčítá jejich vybavení a support tým, tak by si měl uvědomit že do takových končin se nejezdí na fichtlovi s baťohem na zádech, ve kterym má člověk mapu a řízek v chlebu od maminky. Když má člověk možnost splnit si sny, je hloupý pokud toho nevyužije a Ewan se svym divnym kámošem toho využili a kromě zážitků mají jistě i nové poznatky, především pak o tamních obyvatelích, kteří jim nejednou pomohli z problémů. Prostě před nima smekám a jejich příběh jsem sledoval s opravdovym zájmem. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál hodnocen po zhlédnutí všech dílů. Ewana mám v oblíbených hercích prakticky od té chvíle, co jsem se zde zaregistroval a tenhle dokument mi potvrdil, že zaslouženě. Zde (i v těch nejvypjatějších situacích) dokazuje, že není žádná zhýčkaná primadona, ale že umí být zábavný, docela normálně si i zanadává (při příjezdu do New Yorku: "We fucking DID IT!") a hlavně má to celkově v hlavě srovnané. Stejně jako jeho nejlepší kámoš Charlie. Prakticky jediný šílenec je kameraman Claudio "demoluji motorky na počkání" :-) Ne, teď vážně. Long Way Round začal poměrně vlažně, přípravy a plány mě až tak nebavily, to uznávám, ale pak… Nebudu popírat, že i zmínka o ČR zpočátku mě zahřála u srdíčka ;-), jenže pak to teprve začalo nabírat na obrátkách a přišly státy typu Kazachstán, Ukrajina ale hlavně Cesta kostí a to teprve začala ta pravá (adrenalinová) zábava. Nebudu zapírat, u některých momentů jsem jen zíral, jak to dokážou projet. Opravdu, mít klobouk, tak smekám, pánové. Ale stejně nejlepší část byla jejich nefalšovaná radost, když zjistili, že jejich ženy přijely a (jak už jsem zmínil) protnutí cílové pásky - příjezd od New Yorku. Bylo opravdu krásné slyšet a vidět na nich to nefalšované nadšení. Prostě a jednoduše, pokud po tomhle nedostanete chuť koupit si motorku, vzít nejlepšího kámoše a poznat pár nových míst, tak jste se nedívali pořádně. 100 % s tím, že si začnu shánět Long Way Down. ()

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem to viděl, si chci koupit motorku a s nejlepším kámošem objet svět. Jasně, vždycky když dokoukám kterejkoliv díl Hvězdných válek, tak chci být Jedi a po Kokosech na sněhu jsem zase chtěl být černej bobista, ale to mě po chvíli pokaždé přejde. Jenže sen koupit si motorku a objet na ní svět se mě drží už pěkně dlouho. A jen díky Ewanu McGregorovi a Charlie Boormanovi. Dík chlapi, jste frajeři. ()

cle_men_tine 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu se ukázalo, že Ewan McGregor je okouzlující, vtipný, inteligentní muž se srdcem na správném místě a fajn názory. Právě v takových zkouškách a vypjatých situacích poznáte charakter. Už to pro mne není chudý básník Christian, ale obyčejný chlap, i když se štábem u zadku. A ano, ach ta příroda! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)
  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)

Reklama

Reklama