Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Jillen 

všechny recenze uživatele

Čtu, že zazobanci se vydali na výlet. Finanční zázemí je zapotřebí, ale hlavně jde o velkého ducha, kuráž a odhodlání, protože i sebebohatší člověk z peněz nevycucá vydlážděnou cestu, nový most přes řeku, vlídné počasí, poslušnou techniku a zdraví. Spíš bych ocenil, že hvězda formátu Ewana McGregora svoje finance převádí do hodnotnějších věcí, než jsou večírky, rezidence po celém světě, kupování ostrovů nebo plastické operace. Místo toho vystavil sebe, i svou rodinu situaci, která by mohla být konečnou. Samotná jízda na motorce není zrovna nejbezpečnější a vydat se do východních krajin, raději nemluvit. Ale šel do toho a přivezl unikátní dokument, za čež mu patří velké díky a můj obdiv. Long Way Round nepoučuje, je nezaujatý, odlehčený a člověk, co miluje cestování a motorky docení jeho kvalitu. Těším se na Long Way Down =)) ()

cle_men_tine 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto seriálu se ukázalo, že Ewan McGregor je okouzlující, vtipný, inteligentní muž se srdcem na správném místě a fajn názory. Právě v takových zkouškách a vypjatých situacích poznáte charakter. Už to pro mne není chudý básník Christian, ale obyčejný chlap, i když se štábem u zadku. A ano, ach ta příroda! ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Zábavné i upřímné dobrodružství dvou velkých mužů. Pro fanoušky Ewana McGregora naprostá povinnost, jelikož je tahle cesta pro poznání obou účinkujích daleko trefnější a výmluvnější, než-li jakýkoli vykonstruovaný dokument. Především epizoda ze Sibiře je ohromně dojemná a silná, co se týče emocí i formování jejich charakterů. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Takovou sérii kulturních šoků by si měl zažít každý, aby získal trochu nadhledu, rozšířil si obzory a zjistil, že všude na světě jsou prostě jen lidi, co se snaží o nějakou rozumnou existenci. Zhýčkanci Ewan McGregor a Charley Boorman si myslím přivezli neocenitelnou zkušenost, o kterou se moc hezky podělili jak skrze výbornou knihu, tak i tento kostrbatý, ale zato věrný a upřímný záznam. Soundtrack v podobě průřezu celou dosavadní tvorbou Stereophonics je snad dáreček přímo pro mě na míru :D. ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se bez mučení, na tenhle seriál jsem začla koukat protože mám lehkou (rozuměj těžkou) slabost pro Ewana, nicméně mě až zaskočilo jak moc mě seriál bavil. Doslova jsem hltala každý díl - od příprav až po samotnou cestu (i když cestování bylo přece jen zajímavější). Všichni zúčastnění mají můj obdiv, že se do něčeho takového vůbec pustili. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama