Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

tak toto som hltal jednym dychom. NIe som sice fanusik motoriek - o ne tu ani nejde :)) , ale tie ich dobrodruzstva, zazitky, situacie....no najlepsie bolo Mongolsko. Len skoda ze zo Slovenska tam bol ukazany malilinky kusocek aj to v dynamicky sa pohybujucej kamery. Ti dvaja boli uchvatni, a cely serial kvalitne spraveny. Vzdy si ho pozriem. Vzdy. Vdaka discovery. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor není špatnej ale zároveň to není herec kterýho bych vyhledával. Tady mě ale překvapil. Stejně tak Charley Boorman (o kterým jsem předtím teda neslyšel), kterej je dle mě neuvěřitelnej optimista a sympaťák. Společně (s doprovodným týmem a kameramanem) podnikli cestu snů okolo zeměkoule. Úžasnou cestu snů do těch nejpozoruhodnějších míst o kterých člověk snad ani neví. Průjezd Evropou = jeden díl se dalo čekat - co tu natočit nového. Kazachstán už začal být zajímavej a Rusko s Mongolskem pak diváka absolutně dostaly. Po shlédnutí si našinec snad ani nemůže stěžovat na kvalitu našich silnic. Kanada a USA pak už jen znamenaly klidný dojezd. Takže v podstatě klasický filmový scénář - klidný rozjezd (eu), první nátlak (kaz), vrchol (rus) a sestup ke klidnému konci (usa). Nejsem absolutním fanouškem motorek (auta vedou), ale tohle mě fakt zaujalo a 5 hvězd je za mě jasných ;) ()

Reklama

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Jakože jsem toto veledílo zapomněl hodnotit? :) ... Co říct, jedná se o takový netradiční dokument, kterým provází dva dobří kamarádi. Možná vám to přijde zvláštní, ale v tomto "motorkovém" dokumentu nejde ani tak o motorky samotné, jde především o úžasnou krajinu a jednotlivé země - úžasné, jaké jsou mezi jednotlivými zeměmi rozdíly. Za zmínku rozhodně stojí také krátký průjezd Českou republikou a Slovenskem, co říct... i za těch 10 let jsme urazili dlouhou cestu :) ... Víte, ve svých komentářích se snažím být objektivní, také chci, aby měly nějakou vypovídající hodnotu, takže nechci jen říct, abyste se na tento dokument podívali... Takže shrnutí: Rozhodně se podívejte! :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Schneefee 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se bez mučení, na tenhle seriál jsem začla koukat protože mám lehkou (rozuměj těžkou) slabost pro Ewana, nicméně mě až zaskočilo jak moc mě seriál bavil. Doslova jsem hltala každý díl - od příprav až po samotnou cestu (i když cestování bylo přece jen zajímavější). Všichni zúčastnění mají můj obdiv, že se do něčeho takového vůbec pustili. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama