Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Čtu, že zazobanci se vydali na výlet. Finanční zázemí je zapotřebí, ale hlavně jde o velkého ducha, kuráž a odhodlání, protože i sebebohatší člověk z peněz nevycucá vydlážděnou cestu, nový most přes řeku, vlídné počasí, poslušnou techniku a zdraví. Spíš bych ocenil, že hvězda formátu Ewana McGregora svoje finance převádí do hodnotnějších věcí, než jsou večírky, rezidence po celém světě, kupování ostrovů nebo plastické operace. Místo toho vystavil sebe, i svou rodinu situaci, která by mohla být konečnou. Samotná jízda na motorce není zrovna nejbezpečnější a vydat se do východních krajin, raději nemluvit. Ale šel do toho a přivezl unikátní dokument, za čež mu patří velké díky a můj obdiv. Long Way Round nepoučuje, je nezaujatý, odlehčený a člověk, co miluje cestování a motorky docení jeho kvalitu. Těším se na Long Way Down =)) ()

Reklama

Yoss 

všechny recenze uživatele

Chlapci či muži si splnili sen a vyšli do sveta na motorkách. Aspoň spoznali, ako to funguje v Čechách, na Slovensku, Ukrajine, Rusku či Aljaške. Zo Slovenska okrem Bojnického zámku veľa nečakajte, v bonusoch bola večera asi u slovenskej rodiny, celkom sranda, akurát som si nebol istý, či potom navštívili Spišskú Kapitulu alebo to bolo úplne inde. Celkom som na dobrodružnom výlete týchto dvoch týpkoch zabavil, najmä pri pomyslení, že presne v roku 2004 som bol na Aljaške tiež :-) Svoj príchod k nám dobre utajili, pretože si nepamätám, žeby niekto komentoval a písal o ich výlete aj u nás. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

"Tu je veľký problém mafia. Veľa mafie." – "V podstate hovoril, že vás tu najprv zastrelia, a potom okradnú." Ewan McGregor mi so svojím moralizovaním občas liezol na nervy, ale aj napriek tomu musím uznať, že asi nejak takto som si predstavoval "dokument" o ceste okolo sveta. Kto má rád motorky, určite chápe. Mne to teda sadlo, a dosť. Najviac sa mi páčil druhý diel, konkrétne ubytovanie u "predajcu elektroniky" Igora na Ukrajine. V jednej ruke gitara, v druhej Kalašnikov... :D ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Především chci smeknout kloboukem před těmito odvlážlivci, kteří se na této skvělé věci podíleli, protože je to prostě jako by mi někdo splnil sen. Napsal jsem "těmito odvážlivci" záměrně, protože se do toho museli vložit nejen ti dva, ale i ten bláznivý kameraman a doprovodný tým a všichni lidi co na tom spolupracovali a to cením. Pro mě je to srdcová záležitost a Ewan mi jen potrvrdil, že není jen skvělý herec, ale i skvělý člověk! Ti co to kritizují, ať mi ukážou několikanásobnou filmovou hvězdu, která se pustí do něčeho takového se svým nejlepším kamarádem, dokáže z toho udělat krásný cestopisný a dobrodružný dokument a na nic si nehraje (asi těžko co?). Ještě musím dodat těm zarputilcům a závistivcům, kteří čtou tento komentář, že nejsem motorkář (ikdyž vím, že si na stáří papíry i mašinu pravděpodobně pořídím) a přesto mě to bavilo a jim to přeju a doufám, že se mi alespoň ze zlomku něco takového někdy povede třeba-li jen kdybych měl procestovat ČR. Nejde o to, že měli profi vybavení a že na to měli prachy, jde o to nadšení, dobrý úmysl a skvělý výsledek. PS: Potěšilo mě, že nakonec "museli" jet na BMW. :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)
  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)

Reklama

Reklama