Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor není špatnej ale zároveň to není herec kterýho bych vyhledával. Tady mě ale překvapil. Stejně tak Charley Boorman (o kterým jsem předtím teda neslyšel), kterej je dle mě neuvěřitelnej optimista a sympaťák. Společně (s doprovodným týmem a kameramanem) podnikli cestu snů okolo zeměkoule. Úžasnou cestu snů do těch nejpozoruhodnějších míst o kterých člověk snad ani neví. Průjezd Evropou = jeden díl se dalo čekat - co tu natočit nového. Kazachstán už začal být zajímavej a Rusko s Mongolskem pak diváka absolutně dostaly. Po shlédnutí si našinec snad ani nemůže stěžovat na kvalitu našich silnic. Kanada a USA pak už jen znamenaly klidný dojezd. Takže v podstatě klasický filmový scénář - klidný rozjezd (eu), první nátlak (kaz), vrchol (rus) a sestup ke klidnému konci (usa). Nejsem absolutním fanouškem motorek (auta vedou), ale tohle mě fakt zaujalo a 5 hvězd je za mě jasných ;) ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nepatřím mezi motošílence a možná právě to je ten důvod, proč mě Long Way Round vyhovuje. Nejde o žádnou hlubokou sondu do světa motorů, hadiček, oleje a drsných motorkářských řečí. Dva týpci si prostě vyjeli na túru kolem světa a vzali s sebou i doprovodný tým filmakerů, takže jsme z jejich cesty mohli něco pochytit i my. Jde spíš o momentální psychické rozpoložení cestovatelů,vznikl dokument o životech obyčejných lidích očima dalších vlastně taky úplně obyčejných lidí(ať je Ewan slavný jak chce, mezi kazachstánskými koňáky o něm nejspíš nikdo nikdy neslyšel a na Sibiři by sám přežil asi stěží, zatímco rodilí ,,neslavní?" by ho strčili do kapsy), krásná příroda, všechno pěkně natvrdo, žádná cenzura..moc pěkná věc... ()

Reklama

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem to viděl, si chci koupit motorku a s nejlepším kámošem objet svět. Jasně, vždycky když dokoukám kterejkoliv díl Hvězdných válek, tak chci být Jedi a po Kokosech na sněhu jsem zase chtěl být černej bobista, ale to mě po chvíli pokaždé přejde. Jenže sen koupit si motorku a objet na ní svět se mě drží už pěkně dlouho. A jen díky Ewanu McGregorovi a Charlie Boormanovi. Dík chlapi, jste frajeři. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je Claudio a jeho neustálé maléry :D den před odjezdem na cestu kolem světa nemít řidičák a pas, to je opravdu síla. Nádherný dokument, Ewan dokázal, že není žádná fajnovka a jeho smýšlení o přírodě, hodnotách a lidech mi vůbec není cizí. Mít dostatečné zázemí, hned bych se na nějakou cestu vydal, i když mně by osobně stačilo projet tu Severní Ameriku. Po dokoukání jsem se musel jít projet na motorce aspoň po okolních kopcích. Už se těším na Long Way Down. Jediný zápor tohoto dokumentu mi neustále připomíná můj táta. U nás v okolí žije je manželský pár, který v té době taky jezdili kolem světa na BMW a jsou za to dokonce v Guinnessově knize za nejdelší cestu a kvůli Ewanovi, přišli o pozornost a tím pádem o peníze. Ale byla to nádhera a takových lidí si moc vážím. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Stejná paráda jako jejich pozdější dobrodružství v Africe, které jsem viděl paradoxně dříve. Poutavý dokument, který není zdlouhavě nudný a kde je krásně vidět vývoj nálad hlavních protagonistů. Kolikrát byli na dně (když jsem viděl některé překážky, tak jsem si říkal, že tam museli skončit), ale nakonec to dotáhli (i když pravda - měli dostatek vybavení, velkou podporu autotýmu..., ale i tak). Vytvořili fungující tým (spolu s Claudiem, kameramanem), byla by škoda, kdyby v brzké době nepřišli s něčím podobně zajímavým. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)

Reklama

Reklama