Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

"Tu je veľký problém mafia. Veľa mafie." – "V podstate hovoril, že vás tu najprv zastrelia, a potom okradnú." Ewan McGregor mi so svojím moralizovaním občas liezol na nervy, ale aj napriek tomu musím uznať, že asi nejak takto som si predstavoval "dokument" o ceste okolo sveta. Kto má rád motorky, určite chápe. Mne to teda sadlo, a dosť. Najviac sa mi páčil druhý diel, konkrétne ubytovanie u "predajcu elektroniky" Igora na Ukrajine. V jednej ruke gitara, v druhej Kalašnikov... :D ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Reklama

MzK 

všechny recenze uživatele

Motorky jsou moje vášeň, cestování taktéž, čili co může být lepší kombinace, než toto :) Film je bohužel většinou o ničem (např dokumentární výprava žlutých trabantů je mnohem lepší). Přípravy: zajímavé, něco i vtipné, líbí se mi zákulisní info KTM vs BMW, ale v celém filmu se mnohé scény opakují a tím film uměle natahují. Průjezd ČR mne potěšil, ale zajímavé to začalo být až v Ukrajině a Kazachstánu a stezka kostí. To je parádní část seriálu, musí řešit mnohé překážky a potkávají zajímavé lidi. Oproti tomu Cesta Amerikou je nuda. A celý ten štáb a asistenční auta je zbytečný. Cestovat se víc nalehko. Na druhou stranu je super, že to přiznají. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Především chci smeknout kloboukem před těmito odvlážlivci, kteří se na této skvělé věci podíleli, protože je to prostě jako by mi někdo splnil sen. Napsal jsem "těmito odvážlivci" záměrně, protože se do toho museli vložit nejen ti dva, ale i ten bláznivý kameraman a doprovodný tým a všichni lidi co na tom spolupracovali a to cením. Pro mě je to srdcová záležitost a Ewan mi jen potrvrdil, že není jen skvělý herec, ale i skvělý člověk! Ti co to kritizují, ať mi ukážou několikanásobnou filmovou hvězdu, která se pustí do něčeho takového se svým nejlepším kamarádem, dokáže z toho udělat krásný cestopisný a dobrodružný dokument a na nic si nehraje (asi těžko co?). Ještě musím dodat těm zarputilcům a závistivcům, kteří čtou tento komentář, že nejsem motorkář (ikdyž vím, že si na stáří papíry i mašinu pravděpodobně pořídím) a přesto mě to bavilo a jim to přeju a doufám, že se mi alespoň ze zlomku něco takového někdy povede třeba-li jen kdybych měl procestovat ČR. Nejde o to, že měli profi vybavení a že na to měli prachy, jde o to nadšení, dobrý úmysl a skvělý výsledek. PS: Potěšilo mě, že nakonec "museli" jet na BMW. :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Supr trupr seriál s motorkami, ale vlastně bez motorek.. O emocích dvou kluků, kteří si plní svůj sen objet zeměkouli.. O jejich iluzích, deziluzích, přáních, snech, stýskání, jejich názorech.. O poznávání jiných kultur z pohledu obyčejného člověka a ne očima dokumentaristy.. Fakt jsem jim držela palce, jakoby to byli moji kámoši :-) Pecka.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama