Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy herec Evan McGregor, jeho dobrý kamarát Charley Boorman a ich kameraman, na ceste z Veľkej Británie až na Aljašku. Túto trasu absolvujú na motocykloch. Dokument o ceste zazobaných Angličanov s profesionálnym vybavením a drahými motorkami po krajinách, ktoré moc klasických turistov nelákajú. Diváci, ktorí trpia vášňou ku motorom na dvoch kolesách alebo ku sympaťákovi Evanovi, môžu byť z tohto projektu nadšení. Ja dávam len poslabšie tri hviezdičky. *** ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je Claudio a jeho neustálé maléry :D den před odjezdem na cestu kolem světa nemít řidičák a pas, to je opravdu síla. Nádherný dokument, Ewan dokázal, že není žádná fajnovka a jeho smýšlení o přírodě, hodnotách a lidech mi vůbec není cizí. Mít dostatečné zázemí, hned bych se na nějakou cestu vydal, i když mně by osobně stačilo projet tu Severní Ameriku. Po dokoukání jsem se musel jít projet na motorce aspoň po okolních kopcích. Už se těším na Long Way Down. Jediný zápor tohoto dokumentu mi neustále připomíná můj táta. U nás v okolí žije je manželský pár, který v té době taky jezdili kolem světa na BMW a jsou za to dokonce v Guinnessově knize za nejdelší cestu a kvůli Ewanovi, přišli o pozornost a tím pádem o peníze. Ale byla to nádhera a takových lidí si moc vážím. ()

Reklama

2scha 

všechny recenze uživatele

V rámci choroby jsem viděl všech 7 dílů naráz. V televizi jsem náhodou zahlédl posledních 10 minut čtvrtého dílu. A druhý den (díky internete!) jsem ráno s cestovateleli už balil bagáž a večer byl v NY. Pro mě věc, která mě náramně chytla, s chlapama jsem to fakt prožíval a fandil jim jak malej kluk. Pro mě jasnejch ***** ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Jakože jsem toto veledílo zapomněl hodnotit? :) ... Co říct, jedná se o takový netradiční dokument, kterým provází dva dobří kamarádi. Možná vám to přijde zvláštní, ale v tomto "motorkovém" dokumentu nejde ani tak o motorky samotné, jde především o úžasnou krajinu a jednotlivé země - úžasné, jaké jsou mezi jednotlivými zeměmi rozdíly. Za zmínku rozhodně stojí také krátký průjezd Českou republikou a Slovenskem, co říct... i za těch 10 let jsme urazili dlouhou cestu :) ... Víte, ve svých komentářích se snažím být objektivní, také chci, aby měly nějakou vypovídající hodnotu, takže nechci jen říct, abyste se na tento dokument podívali... Takže shrnutí: Rozhodně se podívejte! :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)
  • Ewan McGregor a jeho vtedajšia žena Eve Mavrakis si adoptovali malé dievčatko menom Jamyan, ktoré Evan stretol v Ulanbatáre v Mongolsku žijúce na ulici bez rodičov. (LUIGISde)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama