Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Jakože jsem toto veledílo zapomněl hodnotit? :) ... Co říct, jedná se o takový netradiční dokument, kterým provází dva dobří kamarádi. Možná vám to přijde zvláštní, ale v tomto "motorkovém" dokumentu nejde ani tak o motorky samotné, jde především o úžasnou krajinu a jednotlivé země - úžasné, jaké jsou mezi jednotlivými zeměmi rozdíly. Za zmínku rozhodně stojí také krátký průjezd Českou republikou a Slovenskem, co říct... i za těch 10 let jsme urazili dlouhou cestu :) ... Víte, ve svých komentářích se snažím být objektivní, také chci, aby měly nějakou vypovídající hodnotu, takže nechci jen říct, abyste se na tento dokument podívali... Takže shrnutí: Rozhodně se podívejte! :) ()

Brhlis 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem uviděl kousek tohoto seriálu v televizi. Tuším, že to byl zrovna díl z Mongolska. Hodně mě to zaujalo, takže jsem se podíval na celý dokument. Příjemná oddechovka, kde jsem se kochal krásnou krajinou, něco se dozvěděl a dost jsem se nasmál. Vtípky Charlieho i Ewana byly opravdu super. Přes nesnáze, které je na cestě potkávaly se pořád snažili o to udržet si dobrou náladu. Oba dva mi byli hrozně sympatičtí a i když je Ewan velká herecká hvězda, tak se choval úplně normálně a bez jakéhokoli náznaku nadřazenosti. Klobouk dolů nejen před nimi, ale před celým týmem, který cestu absolvoval. A teď hurá na Long Way Down! 90% ()

Reklama

Yoss 

všechny recenze uživatele

Chlapci či muži si splnili sen a vyšli do sveta na motorkách. Aspoň spoznali, ako to funguje v Čechách, na Slovensku, Ukrajine, Rusku či Aljaške. Zo Slovenska okrem Bojnického zámku veľa nečakajte, v bonusoch bola večera asi u slovenskej rodiny, celkom sranda, akurát som si nebol istý, či potom navštívili Spišskú Kapitulu alebo to bolo úplne inde. Celkom som na dobrodružnom výlete týchto dvoch týpkoch zabavil, najmä pri pomyslení, že presne v roku 2004 som bol na Aljaške tiež :-) Svoj príchod k nám dobre utajili, pretože si nepamätám, žeby niekto komentoval a písal o ich výlete aj u nás. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Famózní a nevtíravé. Skutečně jsem nečekala, že to bude mít až takovou kvalitu. Velmi se mi líbí, že celou cestu sleduji jejich očima.. Nejsou to jen historické fakta a informace, ale je to skutečně cesta neznámou krajinou, poznávání nových lidí a kultur zajímavým a osobním způsobem. Není to jen o tom, že se tam nějaký dokumentarista vypraví a doveze sice skvostný materiál, ale už tomu nedodá tu duši, ale pouze ta fakta. Díky tomuto reality-show dokumentu jsem měla možnost poznat opravdového a zcela obyčejného člověka Ewana McGregora. Nevěřila bych, že ho jeho sláva vůbec nepoznamená. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama