Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (153)

Rssa 

všechny recenze uživatele

Stejná paráda jako jejich pozdější dobrodružství v Africe, které jsem viděl paradoxně dříve. Poutavý dokument, který není zdlouhavě nudný a kde je krásně vidět vývoj nálad hlavních protagonistů. Kolikrát byli na dně (když jsem viděl některé překážky, tak jsem si říkal, že tam museli skončit), ale nakonec to dotáhli (i když pravda - měli dostatek vybavení, velkou podporu autotýmu..., ale i tak). Vytvořili fungující tým (spolu s Claudiem, kameramanem), byla by škoda, kdyby v brzké době nepřišli s něčím podobně zajímavým. ()

MzK 

všechny recenze uživatele

Motorky jsou moje vášeň, cestování taktéž, čili co může být lepší kombinace, než toto :) Film je bohužel většinou o ničem (např dokumentární výprava žlutých trabantů je mnohem lepší). Přípravy: zajímavé, něco i vtipné, líbí se mi zákulisní info KTM vs BMW, ale v celém filmu se mnohé scény opakují a tím film uměle natahují. Průjezd ČR mne potěšil, ale zajímavé to začalo být až v Ukrajině a Kazachstánu a stezka kostí. To je parádní část seriálu, musí řešit mnohé překážky a potkávají zajímavé lidi. Oproti tomu Cesta Amerikou je nuda. A celý ten štáb a asistenční auta je zbytečný. Cestovat se víc nalehko. Na druhou stranu je super, že to přiznají. ()

Reklama

Adrai 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor není špatnej ale zároveň to není herec kterýho bych vyhledával. Tady mě ale překvapil. Stejně tak Charley Boorman (o kterým jsem předtím teda neslyšel), kterej je dle mě neuvěřitelnej optimista a sympaťák. Společně (s doprovodným týmem a kameramanem) podnikli cestu snů okolo zeměkoule. Úžasnou cestu snů do těch nejpozoruhodnějších míst o kterých člověk snad ani neví. Průjezd Evropou = jeden díl se dalo čekat - co tu natočit nového. Kazachstán už začal být zajímavej a Rusko s Mongolskem pak diváka absolutně dostaly. Po shlédnutí si našinec snad ani nemůže stěžovat na kvalitu našich silnic. Kanada a USA pak už jen znamenaly klidný dojezd. Takže v podstatě klasický filmový scénář - klidný rozjezd (eu), první nátlak (kaz), vrchol (rus) a sestup ke klidnému konci (usa). Nejsem absolutním fanouškem motorek (auta vedou), ale tohle mě fakt zaujalo a 5 hvězd je za mě jasných ;) ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Takovou sérii kulturních šoků by si měl zažít každý, aby získal trochu nadhledu, rozšířil si obzory a zjistil, že všude na světě jsou prostě jen lidi, co se snaží o nějakou rozumnou existenci. Zhýčkanci Ewan McGregor a Charley Boorman si myslím přivezli neocenitelnou zkušenost, o kterou se moc hezky podělili jak skrze výbornou knihu, tak i tento kostrbatý, ale zato věrný a upřímný záznam. Soundtrack v podobě průřezu celou dosavadní tvorbou Stereophonics je snad dáreček přímo pro mě na míru :D. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť polovičatý cestovateľský dokument, v ktorom sa slávny herec a jeho kamoš zastavia aj v Čechách a na Slovensku. Prejdú v podstate celú zemeguľu, no z kultúry a života či stravy v jednotlivých krajinách sa dozvieme pramálo. Viac sa sústredíme na motorky, nie najlepší stav ciest a vyplakávanie. Predovšetkým Ewan nezvládal akúkoľvek ťažšiu chvíľku, dokonca aj na kolotoči sa skoro pokakal. Všetko je síce ladené do toho ako dvaja chlapi na motorke obídu celý svet, lenže až príliš sa do centra pozornosti dostáva aj tzv. podporná skupina, ktorá ide celý čas za nimi a je pripravená im kedykoľvek pri rôznych nástrahách pomôcť. To samozrejme uberá na celom tom čare, koľko toho títo Briti dosiahli. Za ich peniaze by takýto dokument natočil asi ktokoľvek, kto vie naštartovať motocykel. P.S. Dokument má 10 častí, žiaľ tu na čsfd niekto uviedol len sedem... https://dokumenty.tv/dlouha-cesta-komplet-1-10-dokument/ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde v Rusku počas toho ako pri Ewanovi a Charleym zabrzdí čierne auto a posádka si začne obzerať motorky, Ewan McGregor povie: “Toto nie sú motorky ktoré hľadáte,” čo je odkaz na Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde rovnakú hlášku povie Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness), keď ich zastavia stormtrooperi: “Toto nie sú tí Droidi, ktorých hladáte.” Postavu Obi-Wan si v prequeli zahral Ewan McGregor. (LUIGISde)
  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)
  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)

Reklama

Reklama