Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho letního rána v ospalém městečku Blackwater v Louisianě udeří meteor do muzea Pleistocene, městečko se začne prudce ochlazovat a 40.000 let starý mamut je vypuštěn do ulic. Speciální agenti Powersová a Whitaker mají 17 hodin na jeho zneškodnění než bude město zpustošeno. Agenti povolají odborníka, paleontologa Dr. Franka Abernathyho, aby jim pomohl dostihnout a ulovit „stvůru“ dříve, než jeho zuřivé běsnění zdemoluje okolní svět. Jak ubíhají hodiny a narůstá počet mrtvých, Dr. Abernathy si uvědomí, že pro záchranu své dcery Jacky a ostatních nevinných obyvatel musí pomoci agentům zničit své vlastní celoživotní dílo. (Intersonic)

(více)

Recenze (90)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já kdysi viděl film o neviditelném slonovi pobíhajícím po ulicích a tak nějak jsem si myslel, že to je tohle. Ani nevím, jestli mě zjištění, že existuje další film o pobíhajícím sloním bratranci ovládaném mimozemšťany, pobavil, potěšil, nebo přivedl na pokraj zoufalství. Hodně rychle se ukázalo, že Mamut není ani tak sci-fi (o, nedejcthulhu, horroru ani nemluvě) jako spíše čistá komedie. Jenže ani jako komedie mě to nezaujalo. Protože většinou to byl humor na sílu tlačený a nucený. jediný zábavný okamžik se týká ruky a důchodců v autě (pět minut z celého filmu?). herci tragičtí, dialogy rovněž, ani ten mamut toho moc nepředvede. Takže hodnocení akorát za tu ruku a důchodce v autě . A nezachrání to ani mnohými tolik opěvovaná Summer Glau. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 1/10 Efekty 1/10/// PLUS:Summer Glau a Tom Skerrit MÍNUS: kteří ale stejně nemají co hrát, směšně triky, přestřelená zápletka, divné postavy, bez atmosféry/// Shrnutí: Tak tohle je veledílo jako samotný mamut. Hodně laciné a mizerné po všech stránkách, snad jen kvůli Summer Glau to dokoukáte, ona se občas snaží./// Celkem 19%/// ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Už bolo načase! Filmová evolúcia konečne postúpila do ďalšieho obdobia. Už po mestách nebehajú krvilačné T-Rexy, ale ľudstvo likviduje štvrtohorný mamut. Predpoklady na to jednoznačne má. Veľký, chlpatý a hlučný, ale je tu jeden problém je to bylinožravec. Preto si musíme vypomôcť, a teraz pozor, malým mimozemským upgrade-om. Od tohto okamihu sa film dostáva do úplne iných bé sfér. A kto nebude ďaleko, keď po kľudnom americkom mestečku behajú alieni? Jasné, Mulder a Scullyová. Rozpočet nám však dovolil len ich beta verzie a aj tam sme museli časom skresať náklady. Namiesto Muldra sme angažovali Vec z Adamsovcov, ktorá dostala niečo do ruky a vytiahla pokračovanie scenáru z rukáva priamo na pľace. A film môže pokračovať! Mamut sa konečne dostáva do svetla až niekedy v tretej tretine filmu čo je pre fanúšikov béčiek dosť neskoro. Klasický Wikipediovský obrázok skicárom upravený nevyzerá až tak zle, takže hurá na ľudské ražniči. Zaverečná teória a rekonštrukcia pravekého lovu v moderných podmienkach je scéna pre ozajstných odvážlivcov. Čo však filmu chýbalo, aby sa páčil úplne všetkým? Od panicov spod alobalových heliem až po životom frustrované domáce paničky? Románťarna medzi doktorom a agentkou zakončená veľkým francuzákom pred titulkami, vysoký kop Chucka Norrisa a americký prezident so samopalom v ruke. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Yep, yep, yep! Pekelně dobrý a zábavný shit, který vesele sjíždí lajny klišé všech podřadných (sub)žánrů a výsledný produkt je hodinu a půl trvajícím veselým tripem, k jehož sledování je (možná) třeba více než jenom pořádného nadhledu. Vyjmenování všech (veskrze zábavných) negativ by zabralo půl strany – byť nutno uznat, že špatný střih rozbíjející dramatickou linku, je jasným výrazem režisérovy levoty. Divácky mnohem jednodušší a méně útrpnější zřejmě nakonec bude nechat se osvítit duchem Eda Wooda, díky digitálním trikům říznutého Uwe Bollem, a pořádně si to celé užít… ()

djbarrel odpad!

všechny recenze uživatele

Cože ? Muži v černém ? Sex důchodců ? Ufoni ? Obživlá ruka ? A konečně mamut ... pancéřový, neprůstřelný, nesmrtelný, bez srsti . A navíc ho ovládají ufoni . A navíc vysává duše . A navíc lační po krvi . Co ? Proboha jaký chorý mozek toto vymyslel ? Horor ? To si dělají srandu ne ? Viděl jsem ledascos, ale tohle je vrchol nevkusu, trapnosti a ubohosti. A animace mamuta ? To i Cestě do pravěku jsem věřil víc. A to děsný přehrávání ? Fakt ne už nikdy víc. Chci vrátit 90 minut svého života. 0 % Odpad! je slabé slovo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Tým zodpovědný za speciální vizuální efekty byl nominován na cenu Emmy. (Terva)

Reklama

Reklama