Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

Hekticka kamera a jeste hektictejsi strih tomuto filmu v urcitych akcnich scenach dodavaji neprehlednost, cool hratky s filtry a lacine efekty na horor taky nevypadaji dobre. Film mozna tak na nejakou party mladych lidi, kde vsichni popijeji, chteji si pustit horor a nevadi, kdyz sem tam par minut vynechaji a tlachaji mezi sebou. Hvezdicku za Menu a Vinga. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Aykokotjambo! Pokud jsem psal u Úsvitu mrtvých z roku 2004, že by vám zombíci ukousli prdel dřív než si upšouknete, tak u těchhle ne-zombie bych musel prohlásit, že tu prdel jste ztratili dřív než vás kousli. Až tak rychlí zde zpočátku jen nakažení virem druhu SARS cov. 3 byli. Kdyby však byl tenhle Sonicsyndrom jedinou vadou na kráse, neposral bych se z toho, na rozdíl od ostatních jsou mi postuláty o chování nemrtvých či nakažených zcela jedno nebo tedy u té ukousnuté prdele. Bohužel Miner pokračoval a sázel jednu, no ano, pičovinu, to se jinak napsat nedá, na druhou. Vegetariánská a zamilovaná zombie, haha, gangsta drsnej "hláškující" černoch (nebo negr, vole?), jak já tenhle typ postavy nesnáším, zombie skákající po stropě, ale ženskou visící půlkou těla z ventilace v místnosti zvíci maximálně dvou metrů výšky nesejmou ani v hojném počtu, protože hlavní postava přece! atd. K tomu šílený střih a při útocích nemrtvých nevíte kdo je kdo ani co je hlava, ruka nebo zadek (vlastně zde jsem vulgární, tedy prdel) a čí to všechno vlastně je. Zombie guláš, kde ze sebe vytlačím maximálně jeden covid za mrtvého Rhamese, ten byl fajn. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mohlo to urobiť zviera?“ – „Ak zviera dokáže ukryť telo do skrine...“ Zombícky žáner zažil vďaka hŕstke vydarených a komerčne úspešných filmov (RESIDENT EVIL, O 28 DNÍ, Snyderov ÚSVIT MŔTVYCH) návrat na výslnie. V roku 2008 sa zručný žánrový macher Steve Miner (ktorý stál pri zrode Jasona Voorheesa + nakrútil druhý najkvalitnejší HALLOWEEN na svete) rozhodol urobiť remake Romerovej v poradí tretej (po NOCI ŽIVÝCH MŔTVYCH a ÚSVITE MŔTVYCH) epizódy slávnej nemŕtvej série. Tá pojednávala o vyhrocujúcom sa vzťahu medzi skupinkou vojakov a vedcov. Tí v podzemnom bunkri zvádzali ostrý súboj dvoch odlišných pohľadov na jeden problém. Samozrejme, nakoniec došlo na trhanie čriev a pojedanie šedých mozgov. Minerovi sa navyše podarilo získať mladé mäsko Menu Suvari a drsňáka Vigha Rhamesa, ktorý dostal parádnu rolu v Snyderovom ÚSVITE MŔTVYCH. Bohužiaľ, nakoniec to nedopadlo dobre. Vlastne to dopadlo veľmi zle. Rhames hrá v skutočnosti úplne inú postavu (a je tu možno tak 5 minút, čo je škandalózne) a film s Romerovou predlohou nemá prakticky nič spoločné. Vojaci sa chovajú neznesiteľne neprofesionálne (nenosia nabité zbrane, vzduchom lietajú pubertálne zamilované pohľady). Nanešťastie, zombies na tom nie sú o nič lepšie: utekajú, robia saltá a strieľajú zo samopalov. Ak si Miner myslel, že „šokujúce“ gejzíry krvi a gore to spasia, mal by odísť do dôchodku. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1017/ ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Kdy si pustit tenhle snímek? Za 1. Ve chvíli, kdy už týden zmíráte na virózu a nevěříte, že by mohla skončit. V tom stavu vám určitě zvedne náladu, jaký přerod vás možná čeká. 2. Pokud už jste znudění svěžími a sličnými maratónskými běžci. Zombosprintér by v reklamě na Najky, vypadal přece tááák hezky! 3. Pokud chcete zaručený návod, jak se rychle, a co nejvíc neefektivně zbavit munice. Jj, dej do ruky zbraň vojákovy a už si nevystřelíš... ()

oLí 

všechny recenze uživatele

2.5/10 Já blbec jsem se docela těšil a doufal jsem, že si s tímhle Steve Miner poradí, vyždímá ze sebe maximum a vyrovná se IMHO nepříliš povedené Romerově ZEMI MRTVÝCH. O ději se zde nedá mluvit, žádné napětí na Vás film nepřenese, masakrování je chladný a nudný ( Miner si měl před natáčením zaplatit kurz u Slye ). Zombíci opět všemožně a nesmyslně upgradovaný a když lezou po stropě jako Spiderman nebo jsou vegetariány a pomáhaj lidem, z toho by se nejeden pochcal smíchy :) jiný příjemný emoce než občasnej záchvat chechtání nezažijete, na strach zapomeňte. Alespoň že Meně Suvari to sluší a je zde opět roztomiloučká. Ať na mě nikdo nechodí s tím, že za tenhle mizernej výsledek může malej rozpočet. Protože oba Minerovy PÁTKY TŘINÁCTÉHO dohromady nestály ani půlku co tohle a povedly se. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Budova rádia se nachází na ulici Elm Street, která odkazuje na sérii Noční můra v Elm Street. (Holina)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama