Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmového vyprávění, inspirovaného skutečným příběhem, je Chris Gardner, který se živí jako prodejce drahých lékařských přístrojů na měření hustoty kostí. Vůbec však nejdou na odbyt, a tak se situace tříčlenné rodiny neustále zhoršuje. Chris, který sám vyrůstal bez otce, nade vše miluje pětiletého synka Christophera a přísahá, že ho nikdy neopustí. Kvůli dluhům se však stále častěji dostává do sporu s družkou Lindou, která pracuje na dvě směny v prádelně a je vyčerpaná. Zoufalý muž se pod vlivem setkání s bohatým burzovním makléřem rozhodne přihlásit na kurz, pořádaný prestižní firmou, Linda však nevěří, že to k něčemu bude, a po těžkém rozhodování se rozhodne opustit ho. Na jeho naléhání mu však nechá syna. Přes neuvěřitelné potíže a smůlu se Chris dostane mezi dvacet vybraných uchazečů, málem však nabídku odmítne, protože během šestiměsíčního školení nebude dostávat plat. Nakonec přijme a věří, že uspěje. Mezitím se přestěhuje se synem do levného motelu a o víkendech se snaží prodat zbytek přístrojů. I když se mu to podaří, jeho finanční situace je zoufalá. Jsou vyhozeni z motelu a po noci, strávené na záchodcích v metru, začnou přespávat v ubytovně pro bezdomovce. Chris se učí, jak získat pro firmu co nejvíc nových klientů. Bude to však stačit? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (654)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Život je ako rubikova kocka. Je sakra ťažké ju poskladať tak, aby všetky jej stránky boli v harmónii. Chris Gardner robil všetko preto, aby dosiahol pre svoju rodinu harmóniu a skrze nej vytúžený, každodenný pocit šťastia. Film je stavaný s obrovským perfekcionizmom na gradáciu emocionálnych vývojov, kde má i obyčajná čokoládová tyčinka v danú situáciu neuveriteľnú hodnotu. Kontrast medzi zúfalosťou a šťastím pre mňa ešte nikdy nebol tak silným javom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Gabriele Muccino vzal nepříliš atraktivní látku (respektive látku stokrát viděnou) z toho správného konce a inspirován skutečnými událostmi natočil nepřeslazenou (i když nic si nenamlouvejme) typicky americkou záležitost; učebnicově okopírovanou story o tom, kterak se jeden obyčejný muž opětovně staví proti kopci smůly. Vznikl jistým pohledem depresivní příběh o něčem, co již velmi dobře známe z let předešlých, ale opepřený několika drobnostmi, které v daném žánru mile překvapí. Emoce nám Muccino spolu se scénáristou předkládá velmi vkusně, nikoli lacině!! A i když si je divák celou dobu vědom toho, že si „jen“ pečlivě připravuje půdu pro košatý happy-end, moc rád (alespoň u mne to tak bylo) si spolu s Chrisem vychutná ten lahodný pocit vítězství!! Místy tomu skutečně chybí hloubka i více zapamatovatelných scén, ale na druhou stranu leccos zachraňuje hlavní představitel. Respektovaný Will Smith se už nějaký ten pátek pohybuje v epicentru největšího zájmu, v zámoří má nyní skutečně neotřesitelnou pozici, jeho filmy (ať jsou žánrově jakkoliv rozličné) jsou pravidelně komerčními hity a i pro tentokrát, když zabrnkal na vážnější notu, se mu jeho úsilí vyplatilo (otevírací víkend 26 milionů dolarů), okořeněné navíc oscarovou nominací!! Poctivě vykreslil muže, kterému osud hází klacky pod nohy, a opět dokázal všem pochybovačům, jak znamenitým hercem je!! I Thandie Newton odehrála slušný part a včas vyklidila pozice, naštěstí jí scénárista už nevracel zpátky do hry. Mladý Jaden Smith je tatíkovi dobrým spoluhráčem, nechybí mu dětská roztomilost a naopak místy udivuje nefalšovanou přirozeností!! Jejich souhra je pak jednou z největších ozdob celého snímku!! ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky a to je ještě možná dobrý. Není to špatný film, ale nejvíc mu škodí jeho délka. Být o půl hodiny kratší, je to v pohodě na čtyři*, ale v tomto případě jsem se neubránil pocitu nudy. Ale abych jen nahanil, tak pěkně zachycuje bezmocnost, chuť a snahu bojovat, v tom případě je to pěkný film, ale pouze 3* a 65% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl pred dvanástimi rokmi a z nepochopiteľných dôvodov som ho považoval za mierne nadpriemerný, hodný mojich troch hviezdičiek. Dnes som si ho zbežne pozrel a svoj pôvodný názor som zmenšil o jednu hviezdičku. O americkom sne sa už toho veľa popísalo i nakrútilo. Šťastie na dosah patrí k tomu slabšiemu, čo na túto tému vzniklo. Vinný nie je Will Smith, ktorý hrá do roztrhania tela, ale režisér a najmä neprirodzený rozprávkový príbeh, ktorý okrem slzopudného zámeru nemá divákom čo ponúknuť. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Super film, který mě dostal až k slzám.. Jak člověk není v životě pořád spokojený jaký nemá mobil, auto, či luxusní byt... Tento film jen ukazuje, ať jsme každý rádi zato, co vlastně máme. Střechu nad hlavou a co jíst... Jen připomenu, že Will Smith zahrál opravdu geniálně... Jasných 5*, ani na vteřinu ve filmu mě nenapadlo jinak.. 95%.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je dobře viditelných několik reklam na leteckou společnost Pacific Southwest Airlines (PSA), která byla hodně populární díky nízkým cenám v době, kdy se film odehrává. (don corleone)
  • Film s rozpočtem 55 milionů amerických dolarů studia Sony/Columbia vydělal během prvního víkendu (15. – 17. 12. 2006) neočekávaných 26,5 milionů dolarů na první příčce žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby po dvou měsících přesáhly 162 milionů. (imro)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama