Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

k4m1k4z33 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je, jak už jsem z hodnocení předpokládal velice špatný filmařský počin. Nejen že děj postrádá jakoukoliv logiku ale taká herecké výkony jsou neoslnivé. Na rozdíl od filmů typu SAW neobsahuje tunel ani nic k zamyšlení (nebo je to tak dobře skryto že jsem to nepochytil). Hudební stránka je přinejmenším zvláštní a chvílemi se mi k filmu vůbec nehodila. Hodnotím ho jako ztrátu času ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Téma filmu samo o sobě vypadá docela zajímavě, ale tvůrci pokazili naprosto všechno na co šáhli. Tragické herecké výkony a chaotický střih zapříčinili totální zmatek a nudu. Pokud už totiž dokázali diváka něčím navnadit, tak to následně opět zmršili předčastným střihem. Filmu bych ovšem ukřivdil, kdybych napsal že se mi tu něco nelíbilo. Herečky byly naprsto luxusní po vzhledové stránce a přestože mají v hlavě možná seno, tak alespoň bylo na co čučet. ()

Reklama

Gulde odpad!

všechny recenze uživatele

...ale teď vážně, cože? To je vyloženě tragický horor. Dívky v hlavních rolích (samozřejmě že sem tam se nějaká odhalí, aby divák při sledování samou zábavou způsobenou hlavní dějovou linkou neupadl do vegetativního stavu) si chvíli hrají na drsňačky, ale když se třeba znenadání zavřou dveře, hned se rozbrečí a zcela zpanikaří. Nějaké rádoby psychopatické prostřihy a efekty jsou zde v takové míře, že se u toho člověk spíše směje. Samozřejmě je vše ještě doprovázeno "efektními" výkřiky, které rovněž nedávají smysl. Stejně jako celý tenhle film. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z námětu se rozhodně dalo vytěžit víc... Toto je jen slepenec několika scén, v nichž postupné odhalování minulosti sanatoria působí vyloženě rušivě a zpřeházené pořadí scén tomu taktéž nepřidá. Scénář v podstatě nebyl a dialogy jsou tak dementní, že se jim nedá ani smát... Po technické stránce celkem v pohodě, prostředí snesitelné a občas se objeví i nějaký ten dobrý bububu nápad (provedení je pak horší, ale je fajn že tvůrci měli alespoň ty nápady :D), ocenil jsem i přitomnost krve... Herecké výkony, ehm kreace se s přimhouřenýma očima rovněž daly vydržet. Main theme povedené. 35% ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, ve kterém vítězí vizuální stránka nad tou obsahovou. Režisér Booth se snaží být za každou cenu "cool" a neuvědomuje si, jak dementní story mu to vlastně vzniká pod rukama. Příběh (dá-li se tomu vůbec tak říkat) je zmatený a přeplácený, hlavní hrdinky ´sou tak vyumělkované, až od sebe nejdou rozeznat, interiéry sanatoria laciné, atmosféra nulová... S takovými "horrory" už jděte, prosím, do prdele. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu, kdy pár prchá tunelem, pronásledující postava převrhne vozík na převoz mrtvých. V dalším záběru si však lze všimnout, že vozík stojí opět na kolečkách. (Danny F.)
  • Film se natáčel v Louisville v Kentucky a Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)

Reklama

Reklama