Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

PB2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co to je, ale film to není. Ze začátku na nás střihač zkouší 3 časové linky, naštěstí toho za chvíli nechá a zůstane jediná, a ta stojí za houby. Zřejmě tím nebyly uspokojeny jeho choutky, tak do zbytku aspoň nastříhal různé přechody duchů - ti se objeví většinou kdo ví kde, projdou kdovíjakou chodbu, dělají kravál a zmizí. Kromě toho už je tu jenom film o skupince studentů (hrdinka, mrcha1, mrcha2, IŤák a možná ještě někdo), kteří jsou vyvražďováni v opuštěné nemocnici (kam je v rámci vtipu zanesli jejich spolužáci - ale ti jsou vraždeni taky). Nakonec se dvěma podaří utéct, ale pak se zamyslí, otočí se a jdou zpět (!!!). Tenhle "film" je tak špatný, že jsem Vám vyzrazením konce ušetřil 97 minut života, za což mi nejspíš poděkujete, pokud je opět promarníte a pustíte si to :). Téma mohlo být zajímavé, ale tohle zpracování je na facku. Teď mě napadlo, že celé tohle dílo by se dalo popsat tímto rozhovorem: "Pamatuj, dceruško, jediné, co musíš udělat aby sis zachránila život ve strašidelném domě je... " STŘIH "Hůůůůů" :) ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

5 ľudí (dievčat), 5 hodín, 5 poschodí a 5 duchov. 1,5 hod. nudy. I keď film obsahuje neskutočne veľa ľakacích momentov, všetky ostali bez účinku. Keď sa mám naplašiť, najskôr ma film musí vtiahnuť dobrým dejom. No toto je len jeden veľký zmätok, kde 5 báb zrazu pobehuje po starej schátralej nemocnici, niečo na ne bafá a ja mám tŕpnuť strachom. Ale prečo?! Dôjde aj na nejaké to objasnenie no na kvalite to filmu nepridá. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příště už se nenechám zlákat přebalem dvd a ani jeho sloganem. "Jeden z nejstrašidelnějších příběhů vůbec", rozhodně ne. Pobyt v rozbořeném sanatoriu se proměnil ve velkou nudu. Pár lekacích scén, přesun v čase, hloupé holky , zmatek, to všechno se spojilo v jeden velký slepenec, který film poslal ke dnu, i když nápad tu byl. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu příšerné. Jedna velká křeč, bez špetky atmosféry, nudné, příšerné herecké výkony- takové přehrávání se opravdu jen tak nevidí. Takhle debilní film se jen tak nevidí a nejhorší na tom je, že se tváří strašně cool. No a přitom to mohl být slušný horor, protože prostředí ve kterým se tahle hovadina odehrává je celkem povedené. No škoda, takhle to je jen hovadina, která se jen tak nevidí, takže rozhodně ruce pryč. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Kde nic není ani smrt nebere - aneb, když nemají tvůrci špetku talentu, nezachrání to ani rádoby "moderní" (rozumněj: parkinsoidní) kamera, barevné fitry, klipovitý střih, ani zběsilý vizuál... Tunel smrti se tak moc snažil být strašně "cool", až byl ve finále jen "coolově" strašnej... Fakt ztracenejch 90minut života ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Sanatorium bylo otevřeno v roce 1910, tedy o 18 let dříve, než uvádí film. Stejně tak hlavní pětipatrová budova byla otevřena 17.10. 1926, čili o 2 roky dříve než ve filmu. (Chufu)
  • Ke konci filmu, kdy pár prchá tunelem, pronásledující postava převrhne vozík na převoz mrtvých. V dalším záběru si však lze všimnout, že vozík stojí opět na kolečkách. (Danny F.)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)

Reklama

Reklama