Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Poměrně podařená animace doplněná i o ponurou atmosféru. Bohužel ta tlupa čarodějek, které mají svět chránit je víc než trapná. Určitě nejde o animovanou pohádku pro nejmenší a naopak ti větší se zase takovým to brakem zahazovat nebudou... Je to tak pro náctileté holčičky, které mohou poté snít, že se někdy stanou čarodějkami.. :-) A myslím, že tento seriál byl hlavně tahem jak zblbnout malým hollkám hlavu, protožee jsem dělal v knižním skladě vím kolik ptákovin s tematikou těchto čarodějek se prodává - a je jich moře... ()

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

Reklama

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva som sa rozhodol pozrieť si po rokoch a prekvapivo sa od neho nedalo odtrhnúť a musel som zhliadnuť všetkých 52 častí. Prvá séria je jednotvárna a pomalšia ale aj tak má fantastickú temnú atmosféru, príšery vyzerjaú vynikajúco a príbeh je vystavaný veľmi slušne. Zlom prichádza v druhej sérii, totálny nárez. Také intrigy a zvraty môže závidieť nejeden dnešný seriál, veľa krát som s otvorenou hubou kukal čo scenáristi ešte vymyslia, krásne sa na to pozerao, super zanimanované a postavy riešia okrem fantazijných aj REÁLNE problémy a to už sa v dnešných detských seriáloch absolútne nerieši. Palec hore. Netreba si mýliť so stupiditou pre malé kurvy WINX, toto je úplne iný kaliber. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

I.série: Teengerové zachraňující svět? To už tu bylu nejednou. Ale alternativní sféra(Meridian) a její prolínání s naší je poměrně dobře zvládnuté. Navíc postavy jsou poměrně realistické a děj vcelku odsejpá. 2* si to imho zaslouží. II.série: Několikanásobně lepší než I.. Toto už opravdu stojí za zhlédnutí. A ne jednou. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No tak jsem byl příjemně překvapen. Čekal jsem nějakou vyloženě holčičí záležitost, ale nakonec to zase tak špatný nebylo. Tedy alespoň těch pár dílů, co jsem viděl. Příběh obstojný, animace taky dobrá, schopnosti různých postav dobře udělané, škoda jen tech trapných oblečků. Každopádně jako fantasy seriál pro děti proč ne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Ve druhém díle první série strážkyně zničí ruku kamenné příšery tak, že zavřou portál a ulomená ruka tak zůstane na druhé straně sítě. V epizodě 23, když probíhá bitva na pláních Meridianu, však kamenná příšera ruku má a v prvním díle druhé série, když Nerissa sjednocuje rytíře pomsty, ji kamenná příšera zase nemá a Nerissa mu teprve tady daruje novou. (Zdroj: ČSFD)
  • Práva na vysílání byla prodána do více než 65 zemí světa. (fiLLthe3DD)
  • Práce na seriálu započaly v dubnu roku 2002. Návrhy postav a zásadnější kresby vznikaly ve francouzském studiu SIP, odtud byly poslány do Číny, kde více než 180 kreslířů pracovalo na vytvoření pozadí a ostatních detailů – „kompletace“ všech obrázků a konečná výroba pak probíhala ve Francii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama