Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl můj guilty pleasure ještě v dobách, kdy ten termín nikdo neznal. Pamatuju si, že ve škole jsme chlapácky říkali s kamarády, jak nás tenhle seriál štve, že ho vysílají na Jetixu tak často ale x let později jsem zjistil, že vícero z nás se na něj dívalo pravidelně. A není divu, na animovaný dětský seriál je tu dost propracovaný příběh, moc hezká ručně kreslená grafika ve stylu západní mangy, roztomilý dabing, souvislosti napříč epizodami a fantasy svět, který má nějakou logiku. Jako dospělý na tom vidím vady ale jsou to vady, které jsem ve věku, kdy jsem byl cílovka, neviděl a hodnotím právě podle toho dojmu, který si z těch dob pamatuji. Z dojmu, kdy jsem se těšil po deštivém dni domů ze školy, zapadnul před televizi s kakaem a koukal se na W.I.T.C.H., užívaje si každou epizodu. 4/5 ()

laserr 

všechny recenze uživatele

I.série: Teengerové zachraňující svět? To už tu bylu nejednou. Ale alternativní sféra(Meridian) a její prolínání s naší je poměrně dobře zvládnuté. Navíc postavy jsou poměrně realistické a děj vcelku odsejpá. 2* si to imho zaslouží. II.série: Několikanásobně lepší než I.. Toto už opravdu stojí za zhlédnutí. A ne jednou. ()

Reklama

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Nesmějte se, že hodnotím tak vysoko. Jako malý jsem koukal snad na všechny seriály pro děti a mládež, které dávali. Ale až teď mi prošel rukou obrázek z dětství a já si na to vzpomněl. Původně to bylo asi směřované holkám, ale já jsem se na pár dílů podíval a byl jsem ohromen. Byl to přesně ten druh seriálu, který mě bavil a já jsem od té doby viděl snad všechny díly. Teď, když na to vzpomínám, tak na to mám dobré vzpomínky a proto nešetřím ani na hodnocení. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo co chce, mě se to líbí. I v 18ti letech. Ano, je to jednoduché, bez nějakého suprvážného a výchovného sdělení, příběh primitivní stejně jako charaktery atd. No a co? Rozhodně budu raději, když se moje děti (nedej bože) budou dívat na tohle, než na Hannu Montanu, H2O- Stačí přidat vodu, nebo na Pokémony. Pěkně animované, svět Meridianu je magický a plný dobrodružství a hlavní hrdinky nejsou žádné nafintěné bárbínky, jako ve většině nynějších dětských seriálech. PS: Phobos a Cedrik jsou nejkrásnější animovaní zloduši :P ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Priznavam sa je to hrozne, ale tato rozpravka sa mi proste paci som zatazeni na pribehy tochto typu aj ked viem ze to nie su ziadne skvosty proste ma to bavi. Nemam rad ludi co odsudzuju tieto animaky lebo sa im nezdaju dostatocne dospele. Na druhej strane chapem ze witch nie su ziaden skvot pre mna je to nieco ako kobra 11 proste, len zabava bez posolstva bez hlbsej poenty bez skveleho scenaru proste len vcelku akcna sranda. Okrem tohu su podla mna witch celkom pekne na kreslene. Proste sa na to dobre pozera. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Prvních 7 epizod muselo být přepsáno – původně měl seriál obsahovat více komediálních prvků a být zaměřen primárně na dívky, nicméně producenti požadovali, aby mohl produkt oslovit i chlapce, a tak bylo přidáno více akce a více mužských postav. V případě druhé série (2006) studio Disney požadovalo více „temné fantasy“ a méně „komedie“. (fiLLthe3DD)
  • Práce na seriálu započaly v dubnu roku 2002. Návrhy postav a zásadnější kresby vznikaly ve francouzském studiu SIP, odtud byly poslány do Číny, kde více než 180 kreslířů pracovalo na vytvoření pozadí a ostatních detailů – „kompletace“ všech obrázků a konečná výroba pak probíhala ve Francii. (fiLLthe3DD)
  • Jedna z hlavních postav, zelený „skřítek“ Blunk, byl vytvořen čistě pro účely seriálu a v komiksové předloze jej nenajdeme. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama