Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Gia je podle mě jeden z nejlépe natočených životopisných snímků. Je to sice malý, nenápadný film, ale jeho hlavní myšlenka je plná naléhavosti a bezmocnosti.... Nádherná Angelina Jolie si tímto výkonem upevnila pozici jedné z nej hereček sídlící v Hollywoodu. Občas jsem si myslel, že natáčí opravdový život Giy a ne jen rekonstrukci.__Gia Marie Curangi je odstrašující případ drog, ale zároveň dokazuje, že i takovéhle problémy se dají řešit. Řešit ale jen s pomocí vůle. A pak, že slavní to mají lehké... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Přestože jde o prostředí, které bytostně nesnáším, tak se budu snažit být objektivní. Nenávidím tu povrchnost, ty modelky, jako kraslice-hezké z vnějšku, prázdné uvnitř. Moment je v módě všechno, čím víc jste momentem, tím rychleji se stáváte minulostí. Nechci být za necitu a samozřejmě nikomu nic zlýho nepřeju. Ale nevím proč bych měl litovat rozmazlenýho fracka (jak vyprovodila svou maminku z bytu) "Sem ta nejhezčí holčička!" Chudinka měla šílenej fofr, vstávala ve 4. a bouchala dvanáctky? Nevím co je na tom focení tak šíleně vyčerpávajícího, že si místo kafe musela dát lajnu. Nicméně výkon Angelíny, je opravdu po herecké stránce přesvědčivý a to neříkám proto, že ukázala kozy. Poselství filmu je také jasné milé děti. Drogy žádný a to druhý jen s pláštěnkou! ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Šoubyznys umí být velmi nekompromisní, může člověka zničit a Gia to jenom potvrzuje. Podle mého názoru je to dodnes nejlepší herecký výkon Angeliny Jolie. Jako by role Giy byla pro Angelinu šitá na míru. Jakoby sama herečka prožila něco obdobného. V tomhle filmu Angelině věřím naprosto všechno. Gia byla temperamentní, impulzivní, krásná. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pálíte-li svíčku života z obou konců, pak není divu, když dohoří rychleji než jiné, ačkoli by se dalo donekonečna diskutovat o tom, zda je lepší shořet než pomalu vyhasínat. Každopádně mám pocit, že 21. století pro Angelinino herectví znamenalo to druhé, v málokterém filmu se aspoň blíží drajvu, jaký má její extravagantní, vášnivá a nešťastná Gia, byť to možná ani moc nehraje a vysoce vyčnívá nad plochou historkou okresního formátu o tom, že drogy jsou špatné, áno... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě skoro uspal k smrti. Přiznávám, asi jsem zaujatý - jednak jsem nikdy nepropadl kultu Angeliny Jolie, aktuálně 2. nejpopulárnější herečky na ČSFD (jediný dobrý film, ve kterém podle mě kdy hrála, byla Výměna, a jako žena se mi vyloženě nelíbí, ty její olbřímí rty mi přijdou vyloženě odpudivé, a celkově je to podle mě herečka, u níž její osobní život dalece převyšuje ten pracovní, což jen podtrhuje můj nezájem o ni), a za druhé jsem nějak nepochopil, proč vlastně tento film vzniknul - na titulní postavě mi nepřišlo nic zajímavého a celkově mi přijde myšlenka točit životopisné filmy o nějakých modelkách absurdní. Ten film je jen další variací na stokrát viděné schéma postupně řízené sebedestrukce, s předem známým koncem a nezbytným puncem varování navrch. Když si k tomu přičtu laciné televizní provedení a děsivě špatný český dabing, v němž jsem film zhlédl, nemohu se za sebe ubránit údivu, proč z toho bylo tolik lidé unešeno (pokud tím důvodem tedy nebyl Joliin full frontal). Absolutně zbytečný, nudný a dokonale předvídatelný film, který je možné s ledovým klidem ignorovat. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Film získal kromě dalších prestižních cen i dva prestižní Zlaté Glóby. (Elisebah)
  • Angelina Jolie (Gia) řekla o Gie Carangi: „Když je volná a sama sebou, je neuvěřitelná. To je ta tragédie jejího příběhu. Myslíte si: ,Sakra, vždyť nepotřebovala drogy, to ona byla droga.‘“ (TheRay97)
  • Po natočení filmu, byla Angelina Jolie zvolena herečkou, se kterou by ženy nejraději strávily noc. (ČSFD)

Reklama

Reklama