Reklama

Reklama

Ae-kyung je namyšlený frajírek a dědic, kterému jeho dědeček odkázal obrovské bohatství. Jenže dědečkova závěť bude platná pouze za splnění podmínky, že bude přeložen do Boramské střední školy v Gangwondo, kde musí odmaturovat. Po případném nedokončení studia, bude veškerý majetek věnován na charitu. Tak se Jae-kyung z pohodlného života v přepychu a luxusu stěhuje do malého městečka a nastupuje dle závěti do Boramské střední školy. Ze začátku si nemůže zvyknout na zdejší školu a veřejnost, snaží se obejít dědečkovi podmínky přes úplatky a rvačky. Jae-kyung zde však potkává milou a krásnou dívku Choi Eun-hwan (trpící Hypertrofickou kardiomyopatií), do které se zamiluje, rázem se z namyšleného a drzého sobce začíná stávat dospělý muž. Bude Choi Eun-hwan opětovat jeho lásku a podaří se jí překonat velice zákeřnou nemoc? (Káronoš)

(více)

Recenze (79)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se nemohu ubránit srovnání s japonským filmem Tada, kima wa aishteru. Obě hrdinky jsou na tom podobně, jen hrdinové ne - neb tady on ví, že jeho milovaná trpí nemocí, která ji zakrátko připraví o život. Tada... u mě rozhodně vede jak v romantice, tak v té "dojmové" části. Nějak se mi tady nezdá ten přerod z rozmazleného hošánka v zamilovaný "ocásek", ale budiž. Co musím pochválit je hudba, některé sekvence byly opravdu velmi podařené, přesto mi přišlo, že mezi naší dvojicí to moc nejiskří, a když tak leda od slz, co jim kanou po tvářích. No a ten konec, po sněhu, po maturitě, s právníkem... to si klidně autoři mohli odpustit. I tu zbytečně dlouhou stopáž. A společnou minulost, i když bez ní by se asi nenašli... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dlouho před tím, než jsem viděl tento film, mi padla do rukou americká Dlouhá cesta (2002) s herečkou Mandy Moore. Avšak po shlédnutí onoho korejského filmu, jako by si oba filmy z oka vypadly. Nejspíš se nechali Korejci pro jednou inspirovat v USA a myslím, že kdo shlédl obě verze, mi dá za pravdu ,že korejská je jistě lepší. 85 % ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Námět na první pohled nezaujme, protože zdánlivě nevybočuje z jihokorejských romantických filmů, ale i do tak neoriginálního tématu dokázali tvůrci vložit hloubku a obrovský cit a vytvořit tak nádherný, snivý a dojemný snímek. Někdo je osočí za citové vydírání, ale já tam žádné citové vydírání nevnímám, vidím jen překrásný film plný čisté romantiky. Je to jeden z mála filmů, které mě rozbrečely a navíc hlavní dvě postavy jsou tak rozkošné, že tak hezký pár jsem snad ještě neviděla... Pro mě jeden z nejkrásnějších filmových zážitků vůbec. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Klise jak prase. Mozna uz jsem tech korejskych emo filmu videl prilis, aby me tenhle nechal naprosto chladnym. Je v tom opet ten typicky asijsky cit a prijemna hudba, ale je to tak neuveritelne identicke jako ostatni filmy z teto sfery, ze to ve finale vysumi naprosto do prazdna. Ani chemii mezi hlavni dvojici jsem zde uz necitil. Masterpiecum typu A Moment To Remember tohle nesaha ani po kotniky. 3/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Moze obsahovat spoilery Pri pozerani tohto filmu som sa uistil v dvoch veciach. Prva - korejske romance su si podobne ako vajce vajcu (vynimky sa samozrjme najdu). Druha - aj napriek tomu je kazda z nich krasna. Trochu ma zaraza, ze korejsky reziseri sa tak s oblubou vracaju stale k rovnakej teme - a to je smrt milovaneho. Ano, je to uderny namet a da sa z neho vela vytazit, pozerat vsak to iste po desiaty krat uzproste nieje ono. Na druhu stranu vzdy ma ohuri ten krasny jemny humor, dychvyrazajuce napady, nadherna hudba....korejci s vytvorili vlastny filmovy podzaner, pri ktorom vzdy dostanete x-tu variaciu na to iste, ale takisto aj prenadhernu porciu romantiky. Takze. Bud sa tych sladuckych filmikov skor ci neskor prejete, alebo vas ta romanticka nadhera zakazdym opanta. Ja som podlahol :) (8.5/10) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama