Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

kingik 

všechny recenze uživatele

Perfektní slasher a byla by velká škoda, kdyby zůstalo jen u dvou pokračování. Devítičlenná skupinka turistů si vyjede na noční výlet do louisianských strašidelných močálů, aby zažili něco extra a nenudili se. Jsou zde dva sympatičtí kámoši, dvě kamarádky, z nichž jedna je extra vymaštěná blondýna, postarší manželský pár, perverzní "filmař", vypočítavý průvodce a sympatická holčina hledající své dva ztracené členy rodiny. A nudit se opravdu nebudou. V močálech řádí ohavný primitivní zabiják VICTOR CROWLEY. A je to dost charismatik, který by nakopal zadek vyměklému Jasonu Vorheesovi a Mike Myersovi, než by si stačili vzít své sečné zbraně, Victor si v nich taky libuje, ale taky je rád střídá třeba s motorovou pilou a když nemá zrovna nic po ruce, tak utrhne hlavu klidně holýma rukama. Režisér Adam Green si troufl do hustého slasheru na crazy humor, který chrlí jednu hlášku za druhou, aniž by to v kontextu s dokonalými gore efekty nějak rušilo. Všichni herci se zhostili svých rolí perfektně, a ač to tento subžánr přímo nevyžaduje, tak svým postavám vtiskli herecký projev. Konec si jasně řekl o druhý díl, který si jdu okamžitě opatřit. Doufám, že vznikne stejně nekonečná série, jako tomu bylo u jiných hororových ikon. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý zlyháva vo všetko, o čo sa snaží. Akože atmosféra louisianských bažín zapácha odfláknutými štúdiovými kulisami, background story kopíruje Jasonov príbeh viac než by to bolo vhodné, cameá legiend sú mdlé (Tony Todd je vyslovene trápny), slovné výmeny medzi postavami sú ako od ochotníkov, čo sa zabudli poriadne naučiť text a nazvať humor pubertálnym by bolo priveľkou chválou. Nakoniec jediné, čo vyšlo, je slušné gore. A to je sakra málo. A bolo by to málo aj v 80tych rokoch, na ktoré sa film odkazuje. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Výborný jako komedie a ještě lepší jako horor, takhle si představuju ideální hororovou komedii či komediální horor, říkejme si tomu jak chceme :-)! Ano chce to při sledování jistou míru nadsázky a nadhledu jak už tu bylo zmiňováno a neuškodil by malinko hrůznější vrahounek, protože z tohohle ošklivce vážně moc strachu nešlo, ale musím říct že jsem se vážně celou dobu výtečně bavila, nemělo to jedinou slabší chvilku a vraždy byly fakt povedené. Horký adept na nejvydařenější hovadinku jakou jsem kdy viděla. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna obdivovateľom takýchto horrorových srandičiek. Málo ktorá z takto ladených vecí ma dokáže osloviť. A nepodarilo sa to ani americkému snímku "Hatchet", ktorý v roku 2006 natočil režisér Adam Green. Nepatrí to k úplným trápnostiam, nie je to odpadová záležitosť, miestami som sa dokonca celkom bavil. Ale nie je to šálok mojej horrorovej kávy. Mám radšej iné kafé. Serióznejšie, chladnokrvnejšie, mrazivejšie. Tu ma však potešila úvodná predscéna s Robertom Englundom (predstaviteľom legendárneho Freddyho Kruegera). Malo to aj zopár parádnych momentov.  No ako celok má tento film u mňa nárok len na dve hviezdičky. ** ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající brutální podívaná, ve které není jediné hluché místo. Vše šlape a děj si přímočaře razí cestu až k nabušenému finále, aniž by výrazněji zaškobrtl. Možžná škoda, že absentuje charismatičtější záporák, ale tato skutečnost je více než vyvážena přítomností ikon žánru, více než sympatickou stopáží a kozičkami Mercedes McNab. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Efektář a příležitostný režisér John Carl Buchler, který je odpovědný za efekty a který ve filmu ztvárnil malou roli rybáře, pracoval s Kanem Hodderem také na snímku Pátek třináctého 7 (1988). (LION-MR.T)
  • Kane Hodder, představitel zabijáka Victora Crowleyho jednu z obětí usmrtí hodem o náhrobek. V roli Jasona Voorheese ve filmu Pátek třináctého 7 (1988).zabije jednu z obětí podobně, a to hodem o strom ve spacím pytli. (LION-MR.T)
  • Kane Hodder na snímku spolupracoval také jako koordinátor kaskadérských scén. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama