Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (680)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je mi úplně jedno, jestli to bylo předvídatelné nebo ne, že je to klišé, že je to americké, že je to patetické, že Mark je neprůstřelný chlapák alá 007. Vždyť je to přece jasný andílek, který byl patrný ze závěrečných sněhových koulovaček a ohýnků. A za druhé jsem takovým fofrem nesnědla brambůrky během první automobilové honičky ani nepamatuji a pak už jsem měla šlus. Ani minutu jsem nenudila, zírala jsem, co všechno je zapotřebí vědět pro správnou trefu do černého a že jsem jak malá holka, to házím dnes za hlavu a pálím plnou. Mark byl jednička, musím si ho vzít ještě trochu víc do parády. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Main Titles [2:24] ,2. Swagger Contemplates [1:04] ,3. Swagger Visits Target Sites [2:52] ,4. Swagger Cuts the Power/Memphis in Church [3:02] ,5. River Barge Escape [2:54] ,6. Infiltrating the Cabin [3:25] ,7. Recon Report/Motorcade [3:39] ,8. Swagger Finds Sarah [2:01] ,9. Meeting in the Mountains [8:16] ,10. Assassination [5:55] ,11. Memphis' Theory [1:47] ,12. Brothers in Arms [5:42] ,13. Sarah & Swagger [1:34] ,14. Shootout in Virginia [4:53] ,15. Revenge [4:10] ,16. Nasty Letter - Otis Taylor [5:05], ()

movie 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě největší zklamání spočívá v tom, že si Mark Wahlberg hned po příjezdu “do města” ustřihne ten parádní copánek. Jinak příjemná, rutinně zvládnutá akce (jakby ne, režíroval Antoine Fuqua), hodně na vlně devadesátkové akční odnože “jedinec proti velkému spiknutí”. Nelze přehlédnout, že Marky Mark je standardně zkouřenej jako paprika, takhle by tou sniperskou puškou netrefil ani slona natož kilometrapůl vzdálenou plechovku. A parťáka mu tady dělá další nazdárek: Michael Pena. Je to ok. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Odstřelovač scénáristicky, obsahově i zpracováním velmi vydařený a dynamičností nabitý snímek. Scénář mi přišel kvalitní se spoustou chytlavých dialogů, vizuální podoba je velmi vytříbená a vysoké množství akce, napětí a povedených scén mi ani na chvíli nedalo prostor pro nudu. Děj nestagnuje, stále se vyvíjí kupředu. Shooter se mi líbil a přesto mi na něm něco nesedělo. Snad vyznění některých dialogů, nebo... nevím, zkrátka zase to Něco:) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (40)

  • Robotická zbraň na věži u kostela je M82 Barett ráže .50 BMG. Kulka vystřelená z kostela tudíž nemohla před atentátem projít Bobovou (Mark Wahlberg) puškou. (nowizz)
  • Snímek vznikl podle románu "Point of Impact" od Stephena Huntera, filmového kritika Washington Postu a držitele novinářské Pulitzerovy ceny. Svému hrdinovi, fiktivnímu válečnému veteránovi Bobovi Lee Swaggerovi (Mark Wahlberg) věnoval ještě tři další romány a také napsal tři prequely o jeho otci. V knize je Swagger veterán z Vietnamu a žije v Arkansasu. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama