Reklama

Reklama

Miss Potter

  • Česko Podivuhodný svět slečny Potterové (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a kreslířka Beatrix Potterová (1866–1943) patří k úspěšným autorkám dětských knih, ve kterých se objevují především zvířecí hrdinové s antropomorfickými rysy, např. "Dobrodružství králíčka Petra" (1901, česky až 2010). U nás je ještě známá její pohádka "Krejčík z Gloucesteru" (1902, česky 2000). Její životní příběh se stal předlohou biografického filmu, nazvaného prostě Miss Potter (2006). Natočil ho australský režisér Chris Noonan, který se proslavil rodinným snímkem Babe (1995) o prasátku, jež se chtělo stát ovčáckým psem. Titulní role se ujala americká hvězda Renée Zellwegerová, oceněná za svůj výkon mj. nominací na Zlatý glóbus. Jejím partnerem v úloze nakladatele Normana Warnea je známý skotský herec Ewan McGregor. Film zachycuje její spisovatelské období, jež trvalo pouhých deset let na počátku 20. století, její život v doznívající viktoriánské společnosti, svázané přísnými konvencemi, a konečně její „útěk“ na venkov, do oblasti Lake District, kde se mohla věnovat svým dalším zálibám, botanickým kresbám a průkopnické práci při ochraně přírody. Tvůrci se vedle příběhu soustředili také na náležité vykreslení dobové atmosféry, jak promyšlenou volbou exteriérů, tak např. i použitím skutečných historických kostýmů. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (227)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na Zellwegerku a ejhle nsklamal som sa. Nebola to síce Brigit Jones, nadupaná v plesových šatoch ale aj dobové kostýmy krásneho Anglicka a úloha spisovateľky Potterovej jej sadla. Krásne ju herecky dopĺňal McGregor, dokonca aj Emily W. Nápad s animáciou kresbičiek bol milým spestrením. Film s množstvom farieb, a nádhernou anglickou prírodnou rezerváciou, až sa mi nechcelo veriť, že také niečo tam je. Ten jej nápad so záchranou farmárskej oblasti v Anglicku vo mne evokoval nostalgiu, ako nám pred očami tu na SLovensku mizne vidiek ako sa v dedinach "zdobených" satelitnými pastelkovou farbou vyčačkanými domami a celými ulicami malých "BewerliHilsov" mení život a scenéria vidieka :(. Film ma odo mňa slušné 4b. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásne. Naozaj. Nepamätám si kedy ma film takto dojal svojou jednoduchosťou, krásou, úprimnosťou a miernym fantazírovaním. Beatrix Potterová v podaní Renée Zellweger je uveritelniahodná a fantastická takisto ako obrázky a príbehy, ktoré vytvára. Ewan McGregor tu s obrovskými fúzami hrá jednu so svojich najúprimnejších úloh a musím priznať že mu to setsakramentsky svedčí. Títo dvaja sa stretli pri filme Kašlu na lásku,ktorý bol originálny a roztomilý ale bohužiaľ americký, čo má jednu nevýhodu a to tu že koniec je strašne nesúrodi a hlúpy. Tento film je však prepáčte mi za výraz dokonalý. Iskrenie medzi McGregorom a Zellwegerovou je roztomilé čo vidno v scéne keď mcgregor žiada Renée o ruku. Obrázky v tomto filme hrajú dôležitú úlohu a práve oni spôsobili tie slzy, ktoré sa objavili na mojej tvári počas tohoto filmu. Samozrejme niektoré veci sú samozrejmé a niektoré som vedel dopredu ale od tohoto filmu som neočakával zápletku v štýle 6 zmyslu a čakal som rozhodne lepší film ako vášeň a cit. Krátka stopáž je robí veľa tak isto ako hudba rachel portman , ktorá je skrátka Rachel Portman. bravo a jeden s ďalších skvelých filmov do mojej zbierky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmilejších překvapení. Obrázky Beatrix Potterové jsou krásné a knížečky roztomilé. Celý film je neodolatelně pozitivní a půvabný a já si ho vychutnala až do samotného konce. Ewan McGregor je skvělý jako vždy, pouze mimika Renée Zellweger mi občas dělala problémy. Celkově jsem velmi potěšena. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a krapet smutný příběh zajímavé osůbky - podaný tak mile a bezelstně, že pohladí po duši (no je to teda krapet naivní, ale tak hezky). Oživení přináší obživlé kresby potterovských zvířatek, které jsou do filmu docela vkusně zasazeny a nijak neruší. Zellweger-McGregor-Watson jsou standardně dobří, a i když se nejedná o žádné výjimečné herecké výkony jejich kariéry, jsou jednoduše uvěřitelní. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Beatrix Potterová vydala během svého života přes 23 knih. (Rodriguez)
  • Obrázky, které kresli paní Potterová (Renée Zellweger), jsou skutečné obrázky, které ve své době nakreslila Beatrix Potterová, podle níž byl film natočen. (Dlee)
  • René Zellwegera Ewan McGregor spolu hráli již ve filmu Kašlu na lásku (2003), kde též ztvárnili zamilovanou dvojici. (skinny)

Reklama

Reklama