Reklama

Reklama

Miss Potter

  • Česko Podivuhodný svět slečny Potterové (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Anglická spisovatelka a kreslířka Beatrix Potterová (1866–1943) patří k úspěšným autorkám dětských knih, ve kterých se objevují především zvířecí hrdinové s antropomorfickými rysy, např. "Dobrodružství králíčka Petra" (1901, česky až 2010). U nás je ještě známá její pohádka "Krejčík z Gloucesteru" (1902, česky 2000). Její životní příběh se stal předlohou biografického filmu, nazvaného prostě Miss Potter (2006). Natočil ho australský režisér Chris Noonan, který se proslavil rodinným snímkem Babe (1995) o prasátku, jež se chtělo stát ovčáckým psem. Titulní role se ujala americká hvězda Renée Zellwegerová, oceněná za svůj výkon mj. nominací na Zlatý glóbus. Jejím partnerem v úloze nakladatele Normana Warnea je známý skotský herec Ewan McGregor. Film zachycuje její spisovatelské období, jež trvalo pouhých deset let na počátku 20. století, její život v doznívající viktoriánské společnosti, svázané přísnými konvencemi, a konečně její „útěk“ na venkov, do oblasti Lake District, kde se mohla věnovat svým dalším zálibám, botanickým kresbám a průkopnické práci při ochraně přírody. Tvůrci se vedle příběhu soustředili také na náležité vykreslení dobové atmosféry, jak promyšlenou volbou exteriérů, tak např. i použitím skutečných historických kostýmů. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (227)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že o Beatrix Potter jsem nikdy neslyšela, ale o to víc mě okouzlil tento film. Ta žena, co myslela svou vlastní hlavou a šla si za svými sny, které se natolik příčily viktoriánské představě o řádné dámě a ze všeho nejraději kreslila a vymýšlela příběhy plné fantazie, navíc ztvárněná Renée Zellweger, která se pro roli dokonale hodila, se mi velmi líbila. Nejen příběh, ale i provedení je skvělé, krásná výprava, příroda Lake District a mnohé ostatní si na 88 minut získaly mé srdce. Skutečně hezký, snivý film... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Beatrix Potterová by mě jakoby někoho připomínala. Ano, ano, mám podobného fantazíru doma :). I mojí ženě před očima ožívá spousty obrázků a nakreslených zvířátek a vím, že by se jí knížky "miss Potterové" určitě moc líbily! První polovina filmu byla nádherná, zklamal mě konec. Jenže vždyť si ho nikdo přeci nevymyslel. Byla to přeci životopisná story a to já uznávám velice! Navíc Ewan zahrál naprosto úžasného štramáka na jedničku! 75% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Než jsem si film pustila, tak jsem nevěděla o čem bude. Došlo mi to až v průběhu filmu, že je to příběh o autorce Králíčka Petra. Bylo to krásně natočené. Kresby vypadaly úžasné a líbily se mi chvíle, kdy je autorka viděla se pohybovat. Žila ve svém vlastním světě plné zvířátek s lidským oblečením a to z ní udělalo slavnou autorku dětských knížek. Její matka mi nesnesitelně lezla na nervy, být na jejím místě odejdu už dávno. Romantická linka mezi Renée a Ewanem byla krásná, milá až na její konec, který mě překvapil. Celkově příběh krásně utíká a plyne, že nemáme chvilku, kdy by jste se nudili. Renée zvládla svojí roli úžasně, jen mi místy přišla jako Bridget Jones. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Příběh o trošku praštěné ženské, která si myslí, že její podivné obrázky ožívají, a ještě ke všemu jí hraje hrozně ošklivá Renée Zellweger. A až na konci jsem pochopila, že je to něco jako životopisný snímek. Upřímně řečeno mě tenhle film moc za srdce nevzal a příběhy, které údajně byli hojně prodávané, mi přišli naprosto stupdní i na dětské pohádky. Navíc mi to přišlo jako moc pohádkový film, takže jsem čekala, kdy se to zvrtne, to, co se stane jejímu milenci mě trochu překvapilo. Jinak tedy, čekala jsem od toho víc. Nakonec tedy 3* ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Lehký a příjemný film o tom, jak se z dívky, které byla dopředu nalinkovaná budoucnost, řídila svými názory a postoji :) Film je působivý také z hlediska kreseb, které Beatrix provázely celý život a jejími nejlepšími přáteli byli zvířátka, s kterými byla již od dětství. A nezáleží na tom, zda byla živá či kreslená. Díky své představivosti a píly se právě díky tomu dostala tam, kam chtěla :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Beatrix Potterová vydala během svého života přes 23 knih. (Rodriguez)
  • Obrázky, které kresli paní Potterová (Renée Zellweger), jsou skutečné obrázky, které ve své době nakreslila Beatrix Potterová, podle níž byl film natočen. (Dlee)
  • Beatrix Potterová svou první knihu vydala na své vlastní náklady a díky slušnému prodeji s ní nakonec nakladatel uzavřel smlouvu. (Rodriguez)

Reklama

Reklama