Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (448)

ajuska 

všechny recenze uživatele

O stupeň horší než Bruce. Je to takový lehký podprůměr v žánru rodinného filmu. Námět není špatný, jsou tam občasné momenty k pousmání, ale také křečovité scénky (Evanova přehnaná nešikovnost při stavbě archy) a klasické ponaučení o důležitosti rodiny, vzájemné blízkosti atd. Nenudí, ale pravděpodobně to více než jednou nebudete chtít vidět. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak jen začít? Moc toho k vyzdvižení není a ani se nejedná o Xtra komedii a Steve Carell, ehmm. Ale přejděme k tomu, co tento snímek drží nad vodou...nebo na vodě, jak se to vezme:-) Archa! Ta nejen, že zachránila všechny zvířata a lidi, ale také právě tento film. Její stavba, proměna Evana a stěhování zoo, ano, to se mi líbilo a za to si to zaslouží vidět... 65% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Božský Bruce" sice vede na plné čáře (originalitou, výběrem herců, postavami, vtipem), nicméně lhala bych, kdybych řekla, že jsem se u "Evana" nebavila. Steve Carell byl celkem podařenou volbou (rychlé sestřihy "toho nejlepšího" ze stavby archy mě upřímně rozesmály), zato Morgan Freeman nepředvedl zhola nic, co bychom neviděli již v jeho předchozí "božské" roli (tedy snad kromě extra-zvýšené míry otravnosti). Samotná pointa potopy mě příjemně překvapila, její provedení však bylo až příliš přehnané (po stránce efektů nicméně velice zdařilé) a totálně nesmyslné. P.S.: Kam ta voda zase tak rychle zmizela?;-)) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, je to hodně zbytečné pokračování a dokládá to, že Jima Carreyho jen tak někdo nepřekoná (Carrelovo pitvoření bylo občas trapné). Ale dětem se to líbit bude a mně ta hodinka a půl taky příjemně utekla. Až na těch pár trapnejch vtipů, ve kterejch dělal Carrel blbý ksichty, to bylo docela i zábavný a na jedno kouknutí ideální. I když zase je pravda, že na nejdražší komedii je to asi málo. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

První hvězda za Steva Carrela a Morgana Freemana , ty se mi jediní z hercu libily a aspon jsem jim to cele divadlo veril. Jeli buh podobní Morganu Freemanovy pak mozna vneho i uverim. Druha hvezda za celkem vtipni gag s neustalym sledovani Evana zviraty. Zbytek je tak zrecyklovany , ze uz chutna jako holandsky lezak. Sledovani jak se Evan meni v Noea ani tak nestve, ale proc proboha(omlouvam se za rouhani) musíme sledovat provarene tema jak nekdo neumi zatlouct hrebik nebo zvednout kus dreva, tema jak zviratka jsou tak uzasní , tema jak vsici neveri jednomu trhanovi co stavi velkou lod a naposled tema jak vsechno zle se potresta jednou protrzenou prehradou. Charisma , ktere mel Jim Carrey minuly dil zachranil , tento dil se potopil s celou slavou i se svymy miliony. Asi se zacnu modlit , aby nebyl treti dil Bozsky Nekdo ! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Za svoji předchozí roli ve filmu 40 let panic (2005) Steve Carell (Evan) obdržel 500 000 dolarů, Božský Evan mu přinesl částku o jednu nulu delší. (Siriuss)
  • Natáčelo se od března do srpna 2006 v Kalifornii a Virginii. (Varan)
  • Severoamerické tržby byly 100,5 milionu amerických dolarů, celosvětové 174,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama