Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (608)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Disaster has a passport. Scénáristé, Atkinson a Bendelack, nezapřou inspiraci francouzským tvůrcem Jacquesem Tatim (už ten samotný název!), ale jako kdyby vůbec nepochopili zábavnost a nadčasovost jeho filmů - jedná-li se o shluk několika postav na omezeném prostoru, jde o vyzdvižení zvukových efektů a jejich přehnání (Playtime), popř. dlouze vystavěnou scénou s geniálním načasováním (zbytek tvorby). Zato fórky v Prázdninách pana Beana jsou zkratkovité, na jedno použití a zvukové efekty vynikají snad jen v "kuřecí scéně"._____ Jak už zaznělo v mnoha komentářích přede mnou, tohle není Bean, kterého všichni známe a milujeme z televizních skečů, o to víc zamrzí a fanoušky naštve, že jsou zde patrné jeho záblesky (scéna s došlou baterií do kamery). Pokud je nějaký vtípek převzán z televizních skečů (rozveselování smutného dítěte, způsob, jak zůstat vzhůrů apod.), působí to křečovitěji než v Největší filmové katastrofě. A nejhorší vizitkou pro film s panem Fazolí je asi to, že je nejmíň zajímavou postavou v celém filmu na úkor brilantně zahraných malých roliček Karla Rodena, Willema Dafoea a Jeana Rocheforta. A protipůl v podobě malého ruského chlapečka, zjevně parodii Kolji, nesahá ani po kotníky protivníkům pana Beana z příhod v lázních._____ Jinak: Může naprosto geniálních cca. 10 minut, utahujících si z filmařů ala Vincent Gallo, udělat ze sračky dobrý film? Ne, nemůže, ale na ty hodně slabé tři v tomto případě plně postačí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na prázdniny s panem Beanem jen na vlastní smích. Do cestovního kufříku si přibalit dobrou náladu a hlavně se vyvarovat trapasům, zapomenutým zavazadlům ve vlaku, a případně se skamarádit s rusky mluvícím chlapcem a Rodenem. Z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu, jsem byl s filmem spokojený. Dokonce jsem se více jak polovinu stopáže bavil nad dobrou implantací ikonického komika do děje. To se v předchozím filmovém přetažení vtipně svérázné postavičky z televizních obrazovek na plátna kin, až tak moc nedařilo. Spousta gagů zasáhla cíl a do toho chytlavá písnička, když se Bean prohnal peletonem závodníků. Film měl výborný spád až do doby, kdy se dějově přesunul do kina. Najednou z filmu vyprchal život, radost a nadšení a začala taková podivně koncipovaná trapná zívačka. V kině se totiž nevyskytl jediný gag. Dafoe si zase hrál na démonického režiséra a jeho kreace do výsledného optimistického pojetí moc nezapadla, i on samotný zde působil až moc hvězdně, což trochu rušilo. Prázdniny pana Beana byly veselé, a až to závěrečné balení kufrů připomínající odjezd domů z příjemného pobytu, bylo lehce otravné. Však to znáte, jak to chodí. Mé hodnocení: 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Keď natáčali príchod Mr. Beana, Stefana a Sabine na filmový festival v Cannes, ľudia v dave volali skutočné meno Emmy de Caunes, neuvedomujúc si, že herečka nakrúca nový film a v skutočnosti sa nezúčastňuje filmového festivalu ako herečka, ale ako postava. (Arsenal83)
  • Beanův (Rowan Atkinson) oblíbený medvídek, kterého si v seriálu Mr. Bean (od r. 1990) bral na dovolenou, se ve filmu nevyskytuje. (imro)

Reklama

Reklama