Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robin Driscoll, Simon McBurney, Hamish McColl .. Dle prvních ohlasů jsem dostal obavu, že tentokrát půjde o „Největší filmovou katastrofu“ bez špetky nadsázky. Jistota se však nedostavila. Rowan Atkinson prostě udělal epitaf své zásadní postavě a je velká škoda, že u toho nebyl i scénárista a duchovní otec Richard Curtis. Protože z něj daný scénář nedělá toho obvyklého dobráckého prosťáčka, ale idiota s odpovídající mimikou. Únosnou mez úplně shodí scéna, kdy mu u autobusu uletí lístek a dosedne na slepici a on se za ním vydá bez jakéhokoliv přihlédnutí k dané situaci, prostě jen proto, aby se postava dostala na jiné místo, kde už byla nachystána další humorná scéna a děj tak mohl pokračovat. Tento moment mi vadil asi nejvíce. Jinak jsem se i průměrně bavil a celé finální Cannes je vymyšlené velmi dobře. Kdyby nebyla polovina vtipů pouhou recyklací a nedošlo na výše zmíněnou scénáristickou debilitku, nechal bych ty tři hvězdy, s nostalgickou slzou v oku, bez poskvrny. 50%. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Nejen pro mě jeden z nejlepších komiků, co kdy stanuli před kamerou, se konečně po mnoha epizodách seriálu dočkal i uvedení ve filmu. Ten byl možná pro mnohé zklamáním, i já jsem neúmyslně bohužel těch pár negativ zaznamenal, ale jelikož zkrátka anglický humor v čele s Atkinsonem zbožňuji, tak jsem se mnohokrát zasmál (scéna s přijíždějícím dědečkem je opravdu geniální). A to je vlastně vše, co jsem od Prázdnin očekával, takže pro ty, co se také chtějí jen zasmát u oddechového snímku, čeká spokojenost. 70% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi tak 3x jsem se pousmála... A to je bohužel všechno. Pokud je nějaký film komedie, měl by asibýt aspoň trochu vtipný. Jenže Bean není vtipný ani trochu. Většina fórů už tu 10x byla (ústřice - tentokrát ovšem "vylepšené" o humry atd.), Bean se pitvoří víc než obvykle, ale to bohužel ničemu neprospívá - když se absurdnost dovede do absurdnosti, je fakt moc. Navíc když se dovede k té absudrnosti naprosto trapným způsobem, podpořeným děckem a (nečekaně) ztracenými doklady a penězi, vznikne jedna obrovská nuda. Ještě že byl film zakončený na festivalu v Cannes, kde mi promítání ohromně "uměleckého" filmu a následný Beanův příjezd umožnilo dát Beanovi aspoň ne-zcela-potupné 2*. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Že toto filmové pokračování bude horší než Nejhorší filmová katastrofa jsem nečekal. Bohužel jsem se během celého filmu skoro vůbec nezasmál a všechny situace mě přišli dost kýčovité, předvídatelné a špatně načasované. Naštěstí se na scéně objevuje Willem Dafoe, který mě svým uměleckým filmem dost rozesmál, což je docela smutné, že pouze tento okamžik filmu mě připadal povedený. Spíše mě připadalo, že tvůrci více spoléhali na grimasy R. Atkinsona než na zajímavé situace, které dělali seriál výborným, takhle z toho vznikla jedna velká nudná podívaná. Já hodnotím 1,5 hvězdičky… ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)

Reklama

Reklama