Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (608)

tron 

všechny recenze uživatele

„Načo je komu dobrý policajt so zlomeným srdcom?“ Ako školák som sa šúlal na gauči pri Mr. Beanovi až tak, že keď som bol v r. 1997 tínedžer, bola ísť do kina na celovečerák rovnaká frajerina, ako ísť na dvojky Nebezpečnej rýchlosti a Jurského parku. Keď s odstupom rokov pozerám niektoré časti, smejem sa menej. Ten týpek je magor, mal by sa liečiť a nie voľne sa pohybovať na verejných priestranstvách. Celovečerák ma desí ešte viac: Bean v ňom pripomína psychopatickú, hororovú postavu, ktorá je len malý kúsok od brutálneho nočného vyvraždenia celej rodiny, u ktorej dočasne býva. Mať toho chlapa u seba doma, v noci nezažmúrim oko a pri posteľ si uviažem vlčiaka. PRÁZDNINY PÁNA BEANA (ktoré prišli napriek tomu, že Atkinson po jednotke tvrdil, že s Beanom končí, hahaha) sú na tom dokonca EŠTE horšie. Inak by to bola „len“ podpriemerná a nevtipná komédia. Jej hlavný problém je... Rowan Atkinson. Je tu odporný, pôsobil na mňa úchylným, nebezpečných dojmom. Pri pozeraní toho, čo tu stvára päťdesiatnik Atkinson, idol môjho detstva, som sa cítil zle a nepríjemne. Keby to nemalo Karla Rodena, Dafoea a VEĽMI pomalú babetu, umrel by som. Skutočne netuším, koho je to chyba, či Atkinsona, scenáristov alebo režiséra (kto je Steve Bendelack?), ale asi je to fuk. Jednému nechápem a to impozantnej celosvetovej tržbe 229 miliónov dolárov (pri trápnom rozpočte 25). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $33,302,167Tržby Celosvetovo $234,981,342Tržby za predaj DVD v USA $28,564,152 //počet predaných kusov 1,465,848║ Bžunda ako sa patrí, ja som si to teda užil bohato, občas dostalo hrdlo teda riadne zabrať. /videl v kine: 75%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen hodně slabý odvar Mr. Beana, který rozesmíval milióny diváků. Příčinu bych neviděl v samotném Atkinsonovi, ale hlavně ve velmi slabém scénáři, který divákovi nemá absolutně co nabídnout. Pokud jste Beanův fanoušek tak za zkouknutí stojí, ale jinak bych moc nedoporučoval. Navíc většina scének byla použita už dříve a to mnohokrát lépe. Co se týče přítomnosti hvězd Willema Dafoea a Karela Rodena tak ty tu nepředvádí nic stětaborného.... ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem věřil, že i přes nepříznivé zdejší komentáře se mi to líbit bude, že není možné aby ve filmu nic nezbylo ze skvělé postavy pana Beana, jak jí známe. Bohužel je to ještě horší než 10 let starý celovečerní Bean, tam byly alespoň věci, i když třeba okopírované ze skečů, kterým jsem se zasmál. Tady bohužel není nic...Leda nějaké pitvoření...Zapomeňte na Atkinsona v roli Beana ve filmu. Koukněte raději na jeho serióznější herectví ve výborné černé komedii Univerzální uklízečka ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)
  • Beanův (Rowan Atkinson) oblíbený medvídek, kterého si v seriálu Mr. Bean (od r. 1990) bral na dovolenou, se ve filmu nevyskytuje. (imro)

Reklama

Reklama