Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +kupodivu snesitelný a dokonce zábavný Will Ferrel, skvělí Jon Heder, sympaticá Jenna Fischer, zábavné, vtipné, napínavé -mohlo být klidně delší/// Tak jsem se konečně po dlouhé době zase skvěle bavil. Bylo to tak příjemné zábavné, že jsem chtěl ještě nášup. Má to sice pár trapnějších situací, ale nic co by jste neustáli a ty zábavné převládají. Jinak příjemná romantika a celkově je tohle film na odreagování jako dělaný./// Celkem 83%/// ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $61miliónovTržby USA $118,594,548Tržby Celosvetovo $145,708,642Tržby za predaj DVD v USA $54,565,446 //počet predaných kusov 3,234,382║ Bláznivý úlet ako sa patrí, z množstvom skvelých doprovodných pesničiek pri krasokorčuľovaní dvojice Ferrell-Heder z hitov ako Armageddon či Flash Gordon a moc im to na ľade spolu seklo. Dej je všelijako skombinovaný, občas to príde aj mierne od veci ale také su už dnešné komédie. /65%/ ()

Reklama

giblma 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je má intelektuální image v háji, nějak si nemůžu pomoct. Ikdyž je zápletka jednoduchá, vycházející ze schémat sportovního filmu a jakkoliv jsou některé vtipy už za hranicí nechutnosti. Co mě ale nutí dát vysoké hodnocení je překroucení klasických žánrových klišé až do absurdna (vysvětlování, proč není hlavní hrdinka zodpovědná za smrt rodičů, vystoupení Marilyn a JFK, nebo prostě závěrečná Flash Gordonovská jízda titulních protagonistů a jejich Železný lotus....) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčkovou, přehrávanou a trapnou komedii, příznačnou pro jméno Willa Ferrella, ale dostal jsem nejlepší nášup vtipu, od zhlédnutí Lásky nebeské. Neuvěřitelný průvan do zatuchlého rybníku parodií, plný scének, které překvapivě fungují přesně tak, jak mají, to je Blades of Glory! Přehrávání dvou hlavních postav je dovedeno k dokonalosti, hlášky jsou precizně trapné a tím i vtipně, pointa filmu extra teplá a zanícení trenéra krasobruslařů, "inspirující". Finále je povznášející a po zhlédnutí jsem měl abnormálně dobrý pocit ze skvěle strávené hodinky a půl, přesně o tomhle by filmy měly být. 90% 06.02. 2010 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak to asi dopadne když dva excentričtí komici Will Ferrell a Jon Heder hrají spolu v komedii? Dopadne to tak, že vznikne povedená komedie o dvou nesmiřitelných a nesourodých krasobruslařích, kteří kvůli doživotnímu zákazu činnosti v kategorii jednotlivců, nakonec budou muset utvořit první mužský krasobruslařský pár v dějinách tohoto sportu, aby opět mohli závodit. A i když se zpočátku moc nemusejí, nakonec zjistí, že jeden bez druhého nemůžou udělat ani ránu, zvláště když jim složitá sestava zvaná Železný lotos vynese zlatou medaili a oni překonají zákeřné intriky konkurečního švýcarského páru. Nebyl by to Will Ferrell kdyby se občas nepředvedl a šoupl na plac něco na co jsme u něj zvyklý a jeho zpočáku arogantní a na sexu závislý Chazz Michael Michaels je přesným opakem blond narcise Jimmyho MacElroye Jona Hedera. A když se Ferrell zrovna nepředvádí hraje velmi obstojně a spolu s Hederem jim to fakt sedne a dá se jim fandit i když divák ví jak to celé dopadne. Jenže tahle komedie je originální se spoustou nápaditých a vtipných gagů, které kloužou po divákově bránici zlehounka a ostře jako právě nabroušené brusle. Za zvuku Aerosmith nebo Queen nám hlavní protagonisté předvedou sestavy (pochopitelně za vydatné pomoci trikařů) za které by skuteční krasobruslaři zbledli závistí a já se bavil opravdu solidně, ale škoda jen, že duo nemělo větší konkurenci a vše se omezilo jen na jeden konkureční krasobruslařský pár. Jinak k téhle komedii nemám větších výhrad a kdyby v krasobruslení byli takovéto zábavné páry tak je to můj nejoblíbenější sport. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Plán Stranze a Fairchild zranit Chazze "pod kolenem a nad kotníkem" odkazuje na útok na Nancy Kerriganovou z olympijských her v roce 1994. (Bajda)
  • Když si Katie (Jenna Fischer) pozve Chazze (Will Ferrell) k sobě, můžeme si všimnout, že v jednom záběru jsou dveře zavřené, poté otevřené a poté opět otevřené a tak stále dokola. (TheStitch630)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama