Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prázdniny spadají do kategorie podařenějších komerčních romantických snímků, které zvládají uvolnit i slušně pobavit. Stojí to na charismatických hercích; právě oni pozvedávají výslednou úroveň minimálně o jednu kvalitativní třídu výše. Především Kate Winslet. Potěší i Eli Wallach (tohle je taková jeho benefice). Velká škoda, že neexistuje pořádný scénář, natožpak nějaký děj. Výsledek je slepenec různě podařených scének. Mezi nejpovedenější se řadí většina těch, kde se autoři s vkusem trefují do poměrů ve své branži. Ač snímek celou dobu baví a nenudí, tak rozhodně se mohlo pobýt delší dobu ve střižně, jelikož skoro 140 minut je napřeci jen na samé hranici snesitelnosti. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chyběli vám romantiky s Cameron Diaz? Tu jednu máte. Je v ní sice Jude Law, ale vyrovnávají ho Winsletová, Black a Wallach, takže lze přežít bez újmy. Pár originálních nápadů by se našlo, nudných pasáží je minimum a Jack Black hraje hudebního skladatele. Nestačí? OK, přihoďte si originální trailerové vsuvky (mohlo jich být víc), skvělá camea a fajn soundtrack. Pořád málo? Eli Wallach jako scénáristická legenda a Jude Law v nezapomenutelné scéně s ubrouskem... No dobře, Láska nebeská to není, ale i tak to stojí za to. Vážně. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu hodně slibné obsazení pro mě trochu zklamání, možná pro to, že mi to kamarádi, po návštěvě kina přehnaně vychválili. Z ústřední čtveřice to bylo anglické (sourozenecké) duo, které se mi zdálo pevnější v kramflecích. Ani Cameron nebyla jako americky povrchní manažerka špatná, jen ten Jack mi tam přece jenom moc neseděl - a to mám obsazování herců proti jejich žánru moc rád. Problém snímku je jeho šablonovitost. Po půl hodině jsem si byl vcelku jistý, jak se bude příběh vyvíjet a bohužel musím říct, že jsem se nemýlil. Na to, abych nad tímhle faktem přivřel očko je tam dobrých vtipů a neotřelých situací málo. A srovnání s Love actually je opravdu až moc troufalé. 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, když někdo promění tak herecky zajímavou romanci v totální nudu. Nudil jsem se totiž od začátku do konce, bylo to totálně předvídatelné a strašně dlouhý. Pousmál jsem snad jedině nad fiktivním trailerem s Lindsay Lohan a Francem a to je tak všechno. Navíc Cameron Diaz tu předvádí snad nejhorší výkon svojí kariéry a to jí mám docela rád. Kate Winslet má furt protivnej ubulenej výraz, Jude Law to evidentně protrpěl a Jack Black to jako jedinej sympaťák sám nezvládne. No prostě průser a Lásce nebeské to nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Během scény chanukového večírku si můžeme všimnout měnící se výšky svíček na svícnu uprostřed stolu. (rockboy)
  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)

Reklama

Reklama