Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak asi stokrát ohraný námet už dá poriadnu fušku spracovať aspoň ako tak originálne, ale je vidieť, že to nie je nemožné. Každopádne sa však obávam, či náhodou film nie je k tématike užívania drog až príliš benevolentný, pretože na mňa tak rozhodne posobil. Nechcem moralizovať, ale v niektorých otázkach je nutné rešpektovať určité medze, inak by sa mohlo ľahko stať, že sa povodný zámer ( ak bol aj dobre mienený ) zvrhne práve kvoli interpretácii. Stavať sa zhovievavo k drogovej závislosti, je vždy dvojsečný meč. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film o učiteli, co si rád zakouří crack sotva má padla a dělá si v rámci práce jen co musí do chvíle, kdy ho při jeho kuřácké chvilce nepřistihne jedna z jeho žaček. Film mě příliš neuchvátil ani fakt, že ten hodný pan učitel se pak snažil pomáhá té černé žačce z nevlídného prostředí. Film je relativně dobře zahrán i natočen, ale ten děj...Takový nezáživný. Viděno v rámci Výzva 2015 ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé štyri *. Námet bol zaujímavý, Ryan bol vynikajúci ... ale ja som nepochopila, čo vlastne mi chcel tento film povedať. Asi mi chcel len ukázať kúsok zo života jedného učiteľa, ktorý po večeroch fetoval a jeho žiačky, ktorá mala nábeh a možnosti byť dílerkou. Nič viac, nič menej. Skvelá muzika. (Filmová výzva 2016 - morgos) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na herecký koncert R. Goslinga. Ten je bezpochyby hlavnou postavou, ostatné miniroličky mu iba nahrávajú. Každému musí byť od začiatku jasné, že učiteľ, ktorý si nasáva nozdry fetom sa v tých sračkách skôr či neskôr utopí, príde minimálne nejaký zásadný zvrat alebo tragický koniec. Záver, ktorý režisér zvolil ma skutočne nasral a mal som taký neodbitný pocit, že som vlastne sledoval zbytočný film. Je tu Gosling, je tu atmosféra i niekoľko dobrých momentov, ale chýba príbeh. Ako celok iba priemer, ktorý vyšumí do prázdna. 60%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama