Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že podobných filmů je tolik, že přidaná hodnota je s postupem času logicky nulová. Jó každý si je vědom toho, že každý černoch na high school je distributor návykových látek. Ryan Gosling si je toho vědom, a proto naváže styk se sedmačkou Ráchel, jejíž otčín je machr na distribuci káčka. Nebohá černá Ráchel je v rozpacích, komu že svěřit svou důvěru, jelikož jak všichni muži moc dobře vědí, pro každou ženu (bez rozdílu barvy ksichtu) je z nějakého důvodu důležitá důvěra. Co lze nejvíce na Goslingovi ocenit je nulový stud při simulovaném zvracení. 20% ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tomuto sa povie "citlivý film"; film príliš dobrý, aby som strpel akékoľvek zlé slovko na neho; krásna štúdia vzťahu učiteľ - žiak, outsider - okolie, looser - svoje vnútro; film o rasizme, drogách a kriminalite? to sú len zástierky, síce zastúpené, ale iba dekorácie, ktoré charakterizujú svet, v ktorom hlavná postava (úžasný gosling!!! ale zároveň dobre napísaná), prežíva svoje každodenné zápasy, vojny, prehry, pády . . . no čo vám budem rozprávať, chytilo ma to, veľmi . . . ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Někdo učí, protože neumí, někdo proto, že chce něco změnit - aspoň jednoho žáka. Koho by napadlo, že to může bejt i naopak, že i žák může něco naučit svýho učitele. Je zvláštně uhrančivý a hlavně osvěžující sledovat tenhle totálně nestereotypní příběh o vztahu fetujícího učitele-filozofa a černošský studentky z ghetta, která kupodivu drogám ani zločinu neholduje. Gosling jako obvykle válí na celý kolo, Shareeka Epps se ale za svůj výkon taky nemusí stydět - klape jim to zatraceně dobře. K nevíře, že tohle vypotili Amíci... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama