Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

V den, kdy se mi nějaký Trierův film nebude líbit, zanikne kinematografie a svět už nikdy nebude jako dřív - tak jsem pravila dne 27.3.2007 za plného vědomí, utírajíc si slzy (+ poprskané ruce, nohy, záda) a nedočkavě vyhlížejíc další mistrovo geniální dílo. . . . Podzim na venkově je dusný (:-x), J.-M. Barrovi zrušili kurzy dánštiny a monolog kominíka z města bez komínů je transcendentní zážitek. Hm, Lars - neobvyklé jméno pro Boha… ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u lenuse se u mě premiéra filmu konala až po divadelním představení, vlastně hned druhý večer, takže mám i podobné pocity. Rozhodně ale ne zklamání, od typické filmové rozklepané "trieroviny" nemůže čekat člověk žádné teatrální pojetí a divadlo by zase neskouslo ty na první pohled nevýrazné postavy a dialogy. Takže i když se obě díla sobě velmi podobají, určitě stojí za to vidět obojí. I když jestli se chce člověk hlavně zasmát, tak by měl jít asi spíš do divadla. I když nevím, jak by to bylo, kdybych viděla nejdřív film a pak teprve divadelní hru. ()

Reklama

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Díky za vaše slova, bůh nám buď milostiv, aby byla poslední.... tato věta, pronesená jedním z aktérů, mně zcela promluvila z duše, neboť něco tak ukecaně otravného jsem nezažila v tomto, a myslím, že ani ve všech svých minulých životech. Nechť jsou má slova varováním pro všechny fanoušky von Trierových nekomediálních snímků, abych je ušetřila zklamání, i když, teď mě napadá - vlastně je to pořád Lars, ten zprostředkovatel beznaděje a neštěstí, jen v jiné formě - vše beru zpět - táááák, až do dna... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Taková normální firma made in Danemark PSEUDO-ředitel: herec s vizáží Davida Kollera namíchaného s Pinocciem a duševně ve stavu van Gogha předtím, než si uřízl ucho. Pojem IT je pro něj grónská vesnice. Zná jen jednu hereckou (pekelnou) mantru. Ztělesňuje imaginární saň, která se lísá v emailech ke každému zaměstnanci jinak. Hračka, která se vymkne kontrole. ŘEDITEL: podlá právnická bestie v kostýmu enigmatického plyšáka. Zaměstnanci: sbírka IT exotů Stará šestka. Kupec firmy-Islanďan, který nenávidí Dány do morku rybích kostí. Trier se v drsném tempu cynických her nenamáhá ani předstírat, že má rád herce, postavy nebo dokonce diváky. Když se divák spokojeně uvelebí na centrifuze, zatáhne za ruční brzdu a vysvětlí, že správná komedie musí mít přestávku. Mezitím klame tělem vážnými postřehy typu " hledejte dílo, ne autora", "někdy se žertem ptáme na věci, na které bychom se zeptali, kdybychom se ptali vážně" a pak …vám plivne do tváře. Ten zlomyslný dánský chlapeček mě bacil kyblíčkem po hlavě, aby si označkoval pískoviště a přiměl mě stavět jeho bábovičky (nakonec mi je rozdupal), ale za ty výbuchy smíchu nad směsí cynismu a drzosti mu patří díky. Zas mě svým černým Absurdistánem dostal na lopatky:) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Trier sa nezaprie ani v komédii, hoci žáner komédia je diskutabilný. Je to skátka ďalšia menej zaraditeľná a originálna trierovina, ktorá sa vyhýba stereotypným žánrovým škatulkám. Kvalita je zaručená, hoci nie nejaká omračujúca, irónia funguje predovšetkým v druhej polovici, keď si človek zvykne na všetky tie nečisté strihy a trhané zábery. Ako celok je to fajn oddychovka po všetkých tých "ťažobách" typu Antikrist a pod. :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy zaměstnanci obědvají a Kristoffersonem (Jens Albinus) začne mluvit o řediteli velkého ředitele, pozice Ravna (Peter Gantzler) se různě mění. (T081)
  • Film byl natáčen kamerovou technikou zvanou Automavision, kdy je každý úhel a pohyb kamery volen počítačem. (HellFire)
  • Film se také dočkal divadelního přepisu. Hru úspěšně uvádí kupříkladu i pražské Švandovo divadlo, které uvedlo již více než 300 repríz. (Bigrambo)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama