Reklama

Reklama

Kdo je tady ředitel?

  • Dánsko Direktøren for det hele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, která zcela vystupuje mimo tradiční téma a styl Larse von Triera. Majitel IT agentury si vytvořil postavu imaginárního šéfa, ale když chce firmu prodat, nezbývá mu než najmout podřadného herce, který bude zaskakovat nejen při jednáních. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ironická absurdní komedie, která přitom syrovosti emocí těch několika málo postav v ní připomíná spíše tragedii a dějem zase skoro až pojednání o povrchnosti prvního dojmu a o mnohdy až extrémní vyhrocenosti vztáhů v uzavřené komunitě. A zároveň také obrovská pocta všem hercům. kteří se snaží plně splynout se svou postavou a vnáší do scénáře ji ovládajícího okamžité improvizace jak na divadelních prknech, tak i před filmovými kamerami. Zajímavým prolnutím divadelního "statického" stylu a filmově "volného" snímání obrazu je v Boss of It All i originální kamera. Ta je vždy za všech okolností absolutně statická, ale až extrémně agresivním střihem na detaily a zpět na celkový obraz při neustálém měnění úhlu záběru vytváří režisér velmi jasný přehled o scéně a působí velmi dynamicky, byť se odehrává jen ve velmi málo různých lokacích (kancelářích). Bohužel, Trier se až příliš zahleděl do ironického a vnějšího pohledu na tuto komedii a záměrně likviduje všechny katarzní situace které by ve filmu mohly nastat a ignorováním diváckých očekávání (a kauzality zločinu a následného adekvátního trestu) tak z vynikajícího filmu dělá jen zábavnou hříčku. Prostě slovy nejsympatičtější postavy filmu: "Zasraní, zasraní Dánové!" 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šoustání přichází na řadu po pořádným hulení." Tak falešný ředitel Kristoffer mě hodně bavil, zejména když se do své role vžil a začal svou postavu herecky rozvíjet. Já jsem si tedy to hledání odpovědné osoby a prodávání firmy dost užil a to přesto, že nedisponuju perfektní znalostí dánštiny ani islandštiny, což by v tomto případě rozhodně nezaškodilo. Nicméně jsem rád, že ve Skandinávii kvalitní zábava dosud neumrzla a ani ji nezardousila syrová severská dramata. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsi Lars von Trier /Medea, Prvek Zlocinu, Tanec v temnotach/ je v depresivných filmoch a la Melancholie z roku 2011. Tieto blaznive komedie mu velmi nejdu - prevazna cast deja sa odohrava len v priemernych kulisach a dialogy su vacsinou priemerne. Zasmiat sa da len obcas, a to si uz divak musi davat velky pozor. Z hercov som poznal len islandskeho rezisera Fridrik Thor Fridrikssona. Jo, komedie BS/TH, pripadne Pierra Richarda alebo Jacka Lemmona su proste vyssie : 60 % ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl fanoušek komedií suchých jak stezka v Atacamě, byl by tento Trierův pokus o něco můj oblíbený film. Nebýt té solidní zápletky a originálního pojetí, dvě hvězdy by to nebyly ani náhodou. 30% ...Jo a larelay dala hodnocení, které vůbec neodpovídá jejímu komentáři. Dělá se tu něco s takovými lidmi? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt kravina. Jednak to cely vypada fakt silene lacine az amatersky a kdo to strihal musel bejt fakt neschopnej idiot. Herecky obsazeni je banda topornejch a nesympatickejch individui, ktery by v normalni firme nikdy nikdo nezamestnal. Navic se vetsinu casu nic moc nedeje a nekdo furt keca nejaky sracky. Film ma jedno jediny stesti, je vtipnej. Ne vzdycky, ale tech 90 minut docela slusne utece a sem tam padne fakt nejaka solidni hlaska. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film se také dočkal divadelního přepisu. Hru úspěšně uvádí kupříkladu i pražské Švandovo divadlo, které uvedlo již více než 300 repríz. (Bigrambo)
  • Poté, co se objevují Kristoffersonova (Jens Albinus) bývalá přítelkyně, on si si sundá kalhoty a přehodí je přes tabuly, kalhoty střídavě mizí a zase se objevují. (T081)
  • V dánské verzi filmu bylo ukryto množství vizuálních prvků. Tyto vizuální prvky, zvané „Lookey“, byly součástí jakési soutěže, jejíž úkolem bylo všechny najít. Vítěz získal cenu a mohl si zahrát v dalším filmu Larse von Triera. (HellFire)

Související novinky

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

Je skutečně Lars von Trier v koncích?

03.06.2007

Tento osobitý dánský tvůrce právě prožívá svoji osobní krizi a topí se depresích. To a mnoho dalšího prozradil sám Trier v rozhovoru pro dánský deník Politiken. Jeho duševní stavy jsou až natolik… (více)

Reklama

Reklama