Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

cubajz 

všechny recenze uživatele

zasněná romantická road movie ze světa plného sebevrahů - jen si tak pomalu plyne, v podstatě se tam nic neděje, konec se dá vytušit pěkně dlouho dopředu a jediným vizuálním lákadlem se dá nazvat Shannyn Sossamon. Nicméně i tak se jedná o moc příjemný, trochu Gilliamovsky ulítlý, výlet do světa, kde se nikdo neumí usmívat. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Vazne nevsedni zazitek. Wristcuttery jsem si pustil bez toho aniz bych o tomto filmu cokoli vedel, coz se stalo memu hodnoceni osudnym :-), a tak to muzu doporucit i Vam. No nechci zde nic prozradit, takze jen - plnej pocet predevsim za originalitu, prekvapeni, humor, za rizka Eugena, hodne prijemnou romantiku a za Mikalinu krasu. A nechybi zde ani trocha toho moudreho ponauceni. Vyborny. PS: Moc diky zdejsi osobe, ktera mi film na diskuzi doporucila. [9.5/10 srpen 2009] ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu tak vysoky hodnoceni, film pusobi vcelku lacine, coz by ale nevadilo, i pres to to je natoceny docela pekne, problem je, ze ta pocatecni (a zajimava) myslenka se behem 20 minut rozmelni a nakonec je uplne jedno, ze to je nakej svet sebevrahu. Milej, pohodovej a podobne? Ani omylem, pouze ne moc zazivny napul road-movie s neco malo vtipkama a tradicne klisoidnim koncem. Aspon, ze herci jsou celkem sympaticky a Sossamon sexy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná posmrtná romantická road movie, která vás dostane ani pomalu nevíte čím. Jasně nebýt Shannyn Sossamon a mého rozhodnutí sjet celou její filmografii, vůbec bych se k filmu nedostal, ale nakonec jsem strašně rád. Ono to tak příjemně plyne a pak najednou bác, stane se něco, co vás prostě dostane (Eugenova originální sebevražda, černá díra pod sedačkou, probuzení na pláži, nebe bez hvězd, létající sirky...). ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kam půjde duše mrtvých, pokud si vzali život sami? Do pekla, nebe nebo na šedé zamlklé místo bez úsměvu, kde musí pokračovat dále v existenci. Třeba. A třeba je to místo prapodivných úkazů, setkání a skvělých road tripů. Wristcutters mají takové zvláštní tempo a dávkování děje, které zavání dost "indie/alternativ" stylem. Ale herci a jejich postavy to táhnou jistým tempem k něčemu, co se moc dobře sleduje, i přes svou lehkou podivnost a povrchovou lacinost. Sledování Wristcutters ale chce trochu přivřít oko - buďte příliš důvtipní, a rozdrolíte příběh i svět mezi prsty a stěží si jej vychutnáte. Buďte málo, a unikne vám ta sympaticky melancholická poetičnost děje a jednotlivých scén. Tak či tak, napněte plachty a zkuste, co vám do nich Wristcutters přinesou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)

Reklama

Reklama