Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stojíš sám v aréně, kde začíná boj dobra se zlem
Mladý DD je prostě cool. Je svým vlastním pánem a ví, co chce – nebo to alespoň dosud věděl. Nemá nejmenší tušen, že boj mezi dobrem a zlem začal a on stojí uprostřed arény. Pokud chce svůj boj v aréně přežít, musí rozluštit hádanku. Její řešení ho buďto zničí, nebo dá nový život. Bouře je výpravný sci-fi thriller, který vás nenechá vydechnout (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

sup 

všechny recenze uživatele

Vizualne a zvukove velmi pusobivy film plny filmarskych napadu, ktery me jednoduse uchvatil. Jedinym zaporem je asi trochu slabsi pribeh, ale ten mi stejne nezabrani udelit plne hodnoceni. Nedivil bych se, kdybychom o reziserech tohoto celovecerniho debutu (na MFFKV 2006 jeden z nich osobne iflm uvedl a pusobil velmi sympaticky a mlade) jeste ledacos uslyseli, protoze talent jim rozhodne nechybi, i kdyz by mozna mohli upustit od toceni filmu ve stylu "pejsek a kocicka vari dort." ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nic moc neočekával a také se mi žádného valného zážitku nedostalo. Podobenství s Noční hlídkou tu je avšak s nižším rozpočtem a v komornějším stylu. Přesto bych Bouři pochválil za vcelku odsépavé tempo, které nijak nenudí a chvílemi jsem se do ději i trošku ponořil. Dokonce mohu s klidem v duši říct, že se mi Bouře líbila více jak výše zmińovaná Noční hlídka. Souhlasím s Mata, také se mi líbila více druhá půle. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně extrémně pohledná a dějově hodně zajímavá scifárna, která se ale bohužel postupně změní v... v co vlastně? První půle je na pět a nemůžu jí nic vytknout, leda jen nesympatického a samolibého frajírka v hlavní roli. Ale kvůli svým osobním antipatiím bych s hodnocením dolů nešel, protože se mi to fakt moc moc líbilo. Chvílemi comicsový a chvílemi téměř mysteriózní styl, chvílemi jakoby variace na matrixovské téma nebo na nějakou PC hru... Ale v půlce začne děj pateticky moralizovat a najednou je to celé úplně o něčem jiném. Nejde totiž o nic menšího, než o lidské svědomí, o vinu a odpuštění, o boj dobra se zlem... no prostě sci-fi příběh jde do kopru a skončí to jako rádoby produchovnělá fantasy s nenápadně křesťanskou patinou (i když jistá zrzavá strážná kung-fu-andělka byla moc pěkná). Ale objektivně a s odstupem nějakého času to vůbec není tak hrozný film, jak by se teď podle mých řečí mohlo zdát, jen po té slibné první části se zkrátka cítím trochu podvedený a zklamaný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Docela slušná akce, možná záměrně chudší výprava (koneckonců, tohle není americký, ale švédský film a thriller nebo fantasy přece nemusí být vždycky jen vypulírované a co nejeefektnější), ale tu nahrazují sem tam dobré nápady a vizuálně se mi líbilo převedení "reality" do komixu, nebo vykreslení atmosféry pustého městečka. Ke konci ale byly dialogy příliš vysvětlující, polopatické a některé scény půsbily přepjatě_____. KOUSEK DĚJE - podle mne o DD bojují chladný muž Lhostejnost, která dosud v jeho životě převládala s trochu mateřsky působící ženou Soucítění, která chce, aby DD zase začal něco cítit. Boj uvnitř DD hlavy se přenese do vnějšího světa. A Soucítění nakonec zvítězi. Lhostejnost se rozplyne, když ji DD odvrhne a ona sama pocítí nenávist . Soucítění přestane být vidět ve vnějším světě, když ho DD konečně sám pocítí a tedy vstřebá. Dobro jakože zvítězilo, přesto DD pravděpodobně čeká trest, ne za to, z čeho ho obviňují, ale kvůli tomu, co udělal v minulosti. Koneckonců - ne doslova, ale přesto, vzal život minimálně dvěma lidem. Akční, temná a mysteriozní variace na téma, že zlo plodí další zlo. /15. 5: 11./ ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Spočiatku zaujímavé švédske dielko, viditeľne inšpirované hlavne Bekmambetovom, ktoré sa po sľubnom štarte mení na neuveriteľne chaotický prepletenec Nočnej hliadky, Matrixu a 28 Days Later, ktorý však nemá ANI HLAVU ANI PÄTU...Storm sa snaží vyzerať veľmi štýlovo a originálne, avšak absolútne na to nemá...Režiséri Marlind a Stein sa majú ešte čo učiť... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Stockholmu a Vänersborgu. (Terva)
  • Oficiálně film vyšel 20. ledna 2006, diváci jej však mohli vidět už 18. listopadu 2005 během filmového festivalu ve Stockholmu. (Terva)

Reklama

Reklama