Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (209)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Veselé, dobrodružné, napínavé a milé × rychlé, někdy naprosto nelogické a nepochopitelné. Jak je o mně známo, mám ráda pohádkové příběhy plné kouzelných tvorů. Tento film byl ale hodně velká pohádka. Proto asi nemá cenu hanit to, proč malý kluk je tak inteligentní, proč během dvěceti minut, které zbývají do půlnoci stihne vlézt babičce do pokoje, ukrást klíč, zase o něj přijít, převléknout se, vylézt oknem, vlézt do kůlny, vytvořit z rybářského prutu dlouhou tyč kterou znovu ukradne klíč, pak se snažit řídit, nabourat do stromu (s tím autem jsem to nějak nepochopila), a na to začít nosit věci z domu! Dění v kouzelném světě Minimojů, pátrání po pokladu a zničení úhlavního nepřítele byl ovšem nápaditý. Nejlepší byl asi taneční klub a "tancování při boji", to jsem se nasmála. Bylo to oddychové, napínavé a se šťastným koncem. "Ještě deset úplňků, Selenie!" ()

depony 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že z celkového pohledu na tento snímek mi v mysli uvízlo jen několik velmi dobrých pasáží. Kupodivu to byly ty animované. Hrané části už byly místy velmi špatné, přehrávané a působilo to dojmem "trémy" některých herců. Logika některých dějových sekvencí - v Americe se objeví několik členů jakéhosi afrického kmene [pro svou výšku nepřehlédnutelní], kteří pomáhají Arthurovi v dopravě mezi Minimoje [Invisibles - v originále]. Tudíž, pokud budu hodnotit film po kouscích, tak: Arthur a babička - vtipné a dobré; Arthur a africký kmen - nepovedené a místy vedené do krajní trapnosti; Arthur u Minimojů - v podstatě bez chyby [možná až na scény, které mi u desetiletých dětí připadají zbytečně "dospělácké" - zamilovanost, narážka na svatbu, líbání a podobně - proč do pohádek a filmů pro děti cpát momenty, kdy se dětští hrdinové zamilovávají?]; Arthur zpátky doma - klišovité, trapné a přehnaně "akční" - ten konec byl vážně zbytečně hraný na snahu o nějakou tu akci a napětí [bod zlomu/zvratu sem prostě nepatřil]. Bohužel jsem měl možnost vidět snímek s dabingem, kde princeznu Selenii mluvila Lucie Vondráčková [původní hlas patřil Madonně!]. Takže těžko říct! Každopádně se dá Arthur a Minimojové brát jen vlažně a bez nějakého většího očekávání. A je to škoda! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Arthur et les Minimoys" je francúzska, detská rozprávka, či ak chcete nedospelá fantasy, ktorá ma vôbec neoslovila. Malý, desaťročný Arthur bol celkom fajn chalan, ale tí krpatí, ušatí, strapatí, hlavatí cool škriatkovia - Minimojovia, sa mi ani trocha nepáčili. Nemám rád tento prehnane farebný, šišatý druh animácie. Režisér Luc Besson týmto rozprávkovým mixom hraného a animovaného filmu u mňa veru nezabodoval. ** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď sme ešte v realite má to taký správny rozprávkový nádych. Tá teta čo chodila z Allenom a ten chalan čo hrá v každom podpriemernom fantasy detskom filme pekne načrtávajú premisu príbehu. Potom sa dostávame do sveta Minimojov a čo sa zo všetkými stane mi začalo byť úplne jedno. Charaktery sú nulové, čo pri takom počte zaujímavých postavičiek zamrzí. Besson je akčný, ale nenechá diváka vydýchnuť. A čo je najhoršie, tak je to celé bez absencie nejakej výraznej scény. Ako keby napísal knihu, kde bolo všetko a toto spískal rýchlo, na kolene, ignorujúc dôležité emotívne zvraty, aby len sprostredkoval príbeh a odkázal tak najmladších k čítaniu. Ale aj najslabšia vec od Disneyho má väčšie srdce a emócie ako toto. Pozerať sa na to dá, ale Besson ako ho poznáme to už skrátka nie je. Bowieho hlas je poprdeli. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Hrané i animované pasáže jsou kvalitativně ve shodě, tedy průměrné. Malý Highmore má nezpochybnitelný talent, ale ten neprokládaný entuziasmus není to pravé ořechové pro dospělého diváka a i Mia Farrowová nepředvádí nic nad rámec svých zaplacených povinností. Na straně animované je lahůdkový hlasový fond a člověk si uvědomí, že Madonna nemá vůbec škaredý hlas (i kdyby měl člověk nakrásně její tvorbu nenávidět - a že já k tomu nemám daleko), ale samotná animace, ač není nejhorší, nepůsobí většinou životně a plasticky. Děj je taky hodně prostý a náznakový, přičemž vztah princezny Minimojů a malého Arthura snad ani nebylo třeba dozdobovat aureolou sňatku a nepřípadného vztahu, protože to pak člověka napadne nepěkná asociace týkající se dozrálé Madonny a ještě ani nezrajícího Freddieho Highmorea :-) 50% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Animace vznikla v bývalém obilném silu přestavěném na špičkové animační studio ve francouzském Pantinu. (KGBelik)
  • Lidé proměnění v Minimoje mají pět prstů, skuteční Minimojové mají pouze čtyři. (KGBelik)
  • Režisér Luc Besson prohlásil, že to bude jeho poslední film, ale později si to rozmyslel. (KGBelik)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama