Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě Ruská ruleta představuje především dost nevyužitý skvělý námět.Originální film,který však naprosto postrádá atmosféru,která by zde mohla být využita úplně jinak.Nevím,jestli zrovna černobílí formát filmu pomohl,možná že jistou autenticitu snímku dal,ale Ruská ruleta nemá prostě život.Na to,o jak psychickou vyčerpávající "hru" jde,je zde až příliš vše chladné,nástřelově načrtnuté a hlavně nedotáhlé.Zbytečně dlouhý úvod už ubírá na spádu a napětí,ono očekávání samotné "vydělávání peněz" pak není vůbec napínavé,propracované a vyšperkované,děj prostě jen spěje k očekávanému a neodvratitelnému.Zkrátka jak jsem se zmiňoval na začátku,skvělý a originální námět,který se dostal do špatných rukou.Škoda :( ! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu že den před zkouknutím, jsem koukal na stejnojmený "remake", už tohle bylo pro mě celkem nuda, nebot to bylo jedno a to to samé a to doslova. Těch pár detailů nestálo za to. Celkem mě vadilo černobílé provedení. Dalo by se to přirovnat i k Hostelu, kde rovněž skupina boháčů ukájí své choutky, jen jinak. Jen mě tak napadá kolik takových hazardních her se ve světě odehrává? (nebude jich málo) ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí film směřující k neodvratnému finále, kde je atmosféra podpořená černobílou kamerou tak hustá, že by se místy dala krájet. Hlavní hrdina Sébastien (George Babluani) dlouho, na rozdíl od českého diváka obdařeného všeříkajícím distribučním názvem, který ustřelil minimálně třetinu tajemna, netuší, do čeho se to vlastně dostal. Hra o velké peníze, kdy výhrou je vlastní život. Minimalisticky, místy možná nezajímavě, ale přesto v nejlepších tradici filmu noir natočený současný francouzský thriller. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Jak se tak rozhlížím, asi jsem padl dolů z višně. Nicméně. Použití sépiově černobílého filtru je fajn, stylizace do hnusného a chudého prostředí, kde průvan zmítá posledními kousky plesnivého chleba taktéž, ale při vší úctě k francouzskému a noir filmu, tomuhle chybí spád, schopnost vtáhnout diváka do děje, chybí tomu nápaditější a méně předvídatelný scénář. Atmosféra i napětí zde fungují tak na deset procent, herci jsou toporní a nezáživní, dialogy jak ze školní družiny. Navíc poslouchat celou dobu jako zvukový podkres šustění listí... No hrome! Přidávám jednu hvězdu navíc za předpokladu, že dojem z filmu kazil otřesný český dabing. Chcete-li ruskou ruletu, pusťte si Lovce jelenů. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tohle je síla. Chvílema se mi i dech zastavoval. Jen bych moc rád vzkázal tomu HOVADU, který vymyslelo českej název, že první část filmu by byla ještě o hodně zajímavější, kdyby se to prostě jmenovalo 13 Tzameti a člověk by fakt nevěděl, co se bude dít. Pane, vy jste debil a zkurvil jste pointu a zasloužíte přes hubu! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama