Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Nizozemí a je zobrazen ze tří rovin: První je z pohledu nájemného vraha Park Yi (Woo-sung Jung), který se zamiloval do malířky Hye-young (Ji-hyun Jun), ale nechce se jí vyznat z citů právě proto, že je zabiják, tak jí alespoň nosí každý den tajně sedmikrásky, které má strašně ráda. Druhý pohled je ze strany právě Hye-young, která maluje portréty na náměstí a stále chce zjistit, kdo jí nosí ty sedmikrásky. Jednoho dne se objeví policista Interpolu Jeong Woo (Sung-jae Lee), který se nechá od ní nakreslit a má u sebe právě ty sedmikrásky, ona se domnívá, že on je právě ten tajemný ctitel a tak se do něj zamiluje. Třetí pohled je policisty Jeong Woo, který využil pouliční malířky, jen jako krytí při sledovačce, jenže jak se postupně začal scházet s Hye-young, tak se do ní zamiloval. Jenže vše se nějak zkomplikuje a Hye-young je postřelena při přestřelce a přijde o hlas. Policista je odvolán zpět do Koreje a na scénu se opět vrací zabiják. Jestli vše dopadne dobře? No to se nechte překvapit. (c.tucker)

(více)

Recenze (131)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý příběh, v některých momentech jsem byl naprosto bez dechu, pár momentů je hodně dojemných a bezprostředních. Jin-hyeon Jeon podala skvělý výkon je fascinující se na ní dívat. Nečekal bych, že mě tolik zaujme ve své podstatě jednoduchý příběh, nicméně sešla se velmi slušná kombinace drama a akce. Perfektní audiostopa ze symfonické hudby(jakby také ne , když autorem je machr Shigeru Umebayashi), která vás přiková do křesla a přesně se do všech scén hodí. Vymazlená vizuální stránka plná nápadů, jak pracovat s barvami, černobílými sekvencemi, filtry, střihem, prostředím. Vůbec lokace holandského města je velkým plus filmu a dodává mu zvláštní atmosféru. Herecké výkony hlavní mužské dvojice jsou také velmi dobré. Shlédnuta normální verze, snad se někdy dostanu k directors cut. Update: tak jsem shlédl na dvd directors cut a je to moc povedené, téměř čtvrthodina záběrů navíc nic nezkazila, naopak vylepšila. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Aneb jak klasik korejských romantických dramat Jae-young Kwak nakoukal filmy Johna Woo a zkombinoval je se svojí poetikou. Výsledný scénář navíc parádně dravým stylem natočil Wai Keung Lau a za zmínku stojí i místy silně atypický střih, který leckomu nemusí sednout. Akce není moc, ale je výborná a závěrečné střihové montáže jsou prostě vynikajicí. Ji-hyeon Jeon jako vždy úžasná a zdatně sekundují i oba dva herci. Jediné, co bych tak nějak vytknul je místy nedostavující se napětí, které je způsobené i tím, že divák v podstatě v ději díky rozložení mezi tři postavy nemá žádná "bílá místa". 85 % hodnocení DC ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Uz v tom zase litam - Ji-hyeon Jeon (je teda fakt ze to je laska uz z filmu My sassy girl). Dalsi pecka z pera korejskych tvurcu a me se chce zase brecet. Dalsi dukaz toho ze laska a smrt, jsou nejpoutavejsi namety a kdyz se vhodne spoji je z toho dalsi emocionalne vypjata zalezitost, ktere neubira ani lehka predvidatelnost pribehu. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Krásne po všetkých stránkach. Podobným filmom človek s radosťou odpustí aj "úsmevný" scenáristický lapsus identifikácie zločinca v aute na základe žánrovej klasifikácie hudby, ktorú vyšetrovateľ podľa vyobrazeného počuť nemohol ... ;-) . DC verzia z trojuholníka charakterov rozvádza ďalej najmä ženskú hrdinku. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dlooouho jsem neviděl korejský film. Po smršti v roce 2005, kdy jsem viděl každý týden jeden :) jsem se trošku "přejedl"......... Pro návrat k asijské kinematografii jsem si ovšem nemohl zvolit lépe. Je to možná tím, že Deiji není až tak "korejský" a také zasazení příběhu do holandských reálií mu v mých očích hodně pomohlo. Příběh naštěstí zůstal čistokrevně korejský (romantické drama jak má být - i když tentokrát s hodně neobvyklými prvky) a režisérovo ztvárnění mě prostě nadchlo. Jeden z nej filmů letošního roku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natáčaný v Holandsku, konkrétne v Amsterdame, Haarleme a Epene. (ChArLeNe)
  • Čas prvního setkání Hye-young (Gianna Jun) a Jeong Woo (Sung-jae Lee) je 4:15. Datum zahájení výstavy Hye-young je 15.4. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama