Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 145)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravúrne komponovaný film. Ten spôsob podania príbehu ma naozaj nadchol. Bohužiaľ, samotný príbeh už taký úžasný nie je. Minimálne v závere - s tými rozuzleniami mám fakt problém a prinútili ma nakoniec strhnúť jednu hviezdičku. To sci-fi mi vadí, nechcel som, aby v tom bolo sci-fi. Táto výhrada je čisto subjektívna, druhá bude objektívna: druhé rozuzlenie (týkajúce sa Baleovej postavy) som tušil už niekde v polovici filmu a do konca som dúfal, že nedostanem tú najklasickejšiu, najotrepanejšiu formu "deus ex machina". Bohužiaľ, presne to som dostal. Škoda. Možno keby som toto klišé nevytušil už asi tak hodinku pred "prekvapivým rozuzlením", tak by som si to bol vychutnal, ale toho musel prekuknúť aj priemerne bystrý divák. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Scénář je překotný, hodně se v něm mluví a hodně se toho stane, až tolik, že si nepamatujeme jména hlavních figur. Herci jsou nevýrazní (možná až na Christiana Balea), ale aspoň, že Scarlett Johansson je krásná. A závěrečný "výlet" do vod sci-fi a jedno klišé, těžké jak kláda, mi nepřidalo. Byl jsem...(z)klamán? Christopher Nolan není sice můj kdo ví jak oblíbený režisér, ale že se budu tak často dívat v kině na hodinky, jsem vážně nečekal. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naštěstí si bratři Nolanovi dostatečně pohráli se scénářem, takže výsledek není jen ilustrace k vynikající předloze, ale samostatný útvar. Ne všechny změny oproti knize jsou k dobrému (kupříkladu orámování příběhu současností a jeho až horrorové vyznění by i ve filmu sedlo), ale jako celek je to konzistentní a i bez znalosti předlohy zcela fungující. Nolan s divákem hraje inteligentní hru, klade mnoho otázek, ale nabízí i odpovědi. Režijně film zvládá s bravurou sobě vlastní a použil zde shodný způsob vyprávění, který si již vyzkoušel u svého debutu Following. Jediným závažnějším prohřeškem je dosti otravný částečný happyend; závěr to chtělo ponechat z knihy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na pohľad jednoducho vyzerajúci príbeh sa vďaka tvorcom stal niečím perfektným. Už v prvej polovici filmu mi došlo, že Nolan, podobne ako vo filme Memento, si bude zakladať na totálnom rozbití divákovej predstavivosti a bude sa ho snažiť priviesť k úplnej dezilúzii, čomu nasvedčuje scenár a hlavne tri časové roviny. Tie splynú v samom závere úplne dokonale. Samotný záver však dokonalý až tak nebol. Aj keď ku koncu som asi trikrát myslel, že v danom momente už film skončí a on nás stále ťahal len za nos. O hercoch snáď písať nemusím. Ťažko však uspokojí len jedným vzhliadnutím. Ja by som ho kvôli pár zamotaným detailom rád videl znovu. 85%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nolan mě opět nezklamal. Tady je snad všechno skvělé - režie, herecké výkony, příběh. Oproti "konkurenčnímu" Iluzionistovi je The Prestige úplně někde jinde, v jiné galaxii. Zatím to neni čistých 5, ale uvidím po čase a druhém shlédnutí... One month after: Tak plné hodnocení to pořád není, ale je to dobře natočený, bezesporu kvalitní film. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (57)

  • Na otázku, zda jsou režiséři kouzelníky, Christopher Nolan odpověděl: "A kouzelníci jsou režiséry. Když jsem se s několika kouzelníky setkal, došlo mi, jak podobná je jejich práce práci filmaře. Ve chvíli, kdy vám to dojde, začne vám svým způsobem docházet, jak vlastně dělají to, co dělají. Jen to má odlišnou formu. Povídal jsem si s Davidem Copperfieldem o těch jeho megailuzích, jako je zmizení sochy Svobody a podobně. To jsou obrovské produkce. Příprava každé z nich mu zabere tak dva roky a podílí se na ní několik stovek lidí. Je to velmi, velmi podobné filmu. Vymyslíte pokud možno rafinovanou zápletku, hledáte způsob, jak ji zrealizovat, a nakonec ji s velkým úsilím uskutečníte." (NIRO)
  • Christopher Nolan si dal záležať na výbere hercov, aby zdôraznil ich kontrast v hlase. Christian Bale svoje repliky nahovoril prízvukom pripomínajúcim londýnsku robotnícku triedu, zatiaľ čo uhladený Hugh Jackman lahodí skôr americkým akcentom, ktorý sa ukáže ako klamný. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama