Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1971 se spisovateli Cliffordu Irvingovi podařilo vydat jedinečné dílo. Na základě osobních setkání a rozhovorů, sepsal biografickou knihu o Howardu Hughesovi (světoznámý letec, režisér, dobrodruh...). Irving věnoval sepsání knihy naprostou většinu svého času a dokonce knize obětoval i dlouholetý vztah se svou ženou. Získal si tak obdiv mnoha čtenářů, vydavatelů, médií i kolegů. Ale jen do chvíle, než se o těchto pamětech veřejně vyjádřil ohromený samotářský miliardář Howard Hughes. „Nikdy jsem ho neviděl, ani o něm neslyšel... Je to tak fantastické, že to předčí i mou největší představivost.” To, co Clifford Irving vydával za osobní paměti Howarda Hughese, bylo naprosto vykonstruované a smyšlené. Irving tím docílil jednoho z největších mediálních podvodů a skandálů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (87)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström mě příjemně překvapil. Proti jeho předchozím filmům tenhle kousek celkem svižně odsýpá a vůbec je živější. Ostatně i žánrově to není bůhvíjak vážné drama, ale bere se s nadhledem a nebojí se vyprávění odlehčovat jemným humorem. Dvojice Richard Gere a Alfred Molina je pevným hereckým základem celého vyprávění, které nakonec můžete brát jako chybějící dílek mezi Scorseseho Letcem a Pakulovými Všemi prezidentovými muži. A to mi vůbec nepřipadá jako špatná bilance. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Slaběji, nudněji a rozvláčněji zpracované téma jsem už dlouho neviděl. Musel jsem už od nějaké chvíle místy posouvat děj, protože to bylo neskutečně nezáživné a nezajímavé a dlouhatánské vykonstruovávání výmyslů bylo představováno tak zbytečně, že jsem tomu prostě nemohl věnovat celé dvě hodiny života. Neskutečná nuda a plytkost. Snad nejhorší Gereův film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taká veľmi príjemná a svižná filozofická hračka na tému podvod. Neprekvapivo sa budeme po filme pýtať, kto je tu najväčší podvodník. Nie kto je podvodník, pretože tí sú tu všetci. Skoro ako podvod mi pripadá tunajší priemer, pretože tak inteligentná zábava nevychádza zpoza dverí Hollywoodu každý týždeň. Že bol potom film prepadákom, je iba smutná realita. Film pripomenie Čistú dušu a v mojich očiach Hallström víťazí. On aj Howard však víťazia vždy, keď natrafia na podobnú oldschoolovú látku a nesnažia sa byť silou mocou in, čoho sme u nich boli viackrát svedkami. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Howard Hughes je pre nás menej zaujímavou persónov ako pre amíkov, napriek tomu ma celá kauza okolo jeho fiktívnej biografie nesmierne zaujala (až tak že som si ju "naštudoval" na wikipedii:). Hallstrom sa striktne držal Irvingových memoárov a dal si záležať na spracovaní jeho story. Odfarbený Gere je prekvapivo dobrý (a podobný skutočnému parchantovi Irvingovi:) a skvele mu sekunduje Alfred Molina. Po formálnej aj obsahovej stránke nemám ani výčitku- mne sa to veľmi páčilo, ale viem pochopiť že The Hoax nebude diváckym hitom:) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No to mě podržte - Richard Gere doopravdy umí hrát! Parádně si střihnul chlapíka, kterému já osobně dosti rozumím a vlastně i závidím, že svou genialitu dokázal takhle prodat. Což je dozajista dáno dobou, neumím si představit, že by šel takovým způsobem oblafnout současný systém. Každopádně se jedná o skvělou "doplňující literaturu" k filmu Duel Frost Nixon. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si “střihl“ cameo Larry David. (becki_tu)
  • Vo filme je pripravovaná autobiografia označená krycím menom "Projekt Octavio". Alfred Molina, ktorý si v tejto snímke zahral Dicka Suskinda, stvárnil doktora Otta Octaviusa vo filme Spider-Man 2 (2004). (MikaelSVK)
  • Knihy, které jsou spalovány ke konci filmu, jsou ve skutečnosti přebytečnými kopiemi knihy “Knife of Dreams“, jež je v pořadí jedenáctou novelou série “Wheel Of Time“ od Roberta Jordana. V jednom záběru je dokonce vidět logo této knižní série a vložená skládací mapa. (becki_tu)

Reklama

Reklama