Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si "Mexická vlna" rozhodně nezasloužila. Toto pokračování prostě nemělo být natočeno. Nemastné a neslané, málo fotbalových scén a málo (vlastně skoro vůbec) vidíme Santiaga na fotbalovém hřišti. [možný spoiler] Popletený děj, který se "věnuje" anglickému národnímu mužstvu na MS 2006 v Německu. A zase záběry na Beckhama:) Nevíme co se stalo se Santiagovou přítelkyní a co s jeho rodinou. Nedozvíme se nic! A hlavně tu chybí herec Alessandro Nivola, který v prvních dvou dílech skvěle ztvárnil postavu Gavina Harrise. Vlastně nevím za co dávám tu jednu hvězdu:) ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Ty tomu teda dali. Nevěděl jsem, že z tak nádherné sportovní trilogie může jako zakončení vzrůst takový špatný film. Opravdu zklamání už jen kvůli tomu, že Santiago (hvězda prvních dvou dílů) se tam objevil jen na pár minut. Ale i tak to stálo za nic. Mistrovství 2006 jsem viděl celé a bylo dobré osvěžit si paměť, ale mě ten film prostě nebavil. Ano dojemné to bylo stejně a opět se mi chtělo brečet, ale film už prostě nestál za nic. Žádné pozitivum film neměl až na ten dojemnější konec, ale jinak se během filmu nedělo nic dobrého a kvalitního, ještě k tomu to ani nenavazovalo na dvojku, kde to skončilo trošku smutně se Santiagovou známostí a tak, to jsem zde vůbec neviděl, ale nechci spoilerovat. Možná, že to stojí za to vidět, když už jste viděli první dva díly, ale jinak je film hrozný podprůměr, možná vážně odpad. Horší zakončení tak krásné trilogie jsem snad ještě neviděl, škoda... ()

Reklama

melloun 

všechny recenze uživatele

Úplná ztráta času to sice nebyla, ale oproti předchůdcům šla kvalita rapidně dolů. Málo Santiho na hřišti, ne zrovna vyvedené záběry před zeleným plátnem, snad jen ta hudba snese přísnější měřítko. Kdybych se chtěl podívat na sestřih z MS 2006, tak jsem si ho mohl pustit například na youtube a nemusel jsem trpět koukáním na bandu anglických fans a rumunské upírky. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Po solidni jednicce a prumerne dvojce, prichazi na scenu trojka. Pomatene a pomotane sceny stridaji spomalene zabery ze svetoveho sampionatu s podmanivou hudbou. Pitomy pribeh s hloupimy dialogy stridaji zmatene strihy v pribehu, ktery od zacatku dava vedet, ze tenhle gulas jen tak nekdo nestravi. Ja ho stravil, ale pak jsem musel na zachod a vydat zpatky svetu celych devadesat minut ztraceneho casu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle gólová série měla skončit u druhého dílu. Tento omyl je úplně mimo. Týká se tentokrát reprezentací, ovšem náš hlavní hrdina se před začátkem pochopitelně zkopne, takže je to o něm a bez něj. Kluci mají mimofotbalový život srovnatelný s černokněžníkem Mario Balotellim, takže to tak potom na hřišti vypadá. Tento díl je laciná fraška a milovníky předchozí série jistě zklame. Ti, kteří se chtějí pouze bavit, a tento film je úsměvný víc než by sám chtěl, nějakým exkluzivním kouzlem 2* vykouzlí. Šup sem s nimi. Možná je někdo bude chápat, jako mou skrytou zlomyslnost k nalákání dalších lidiček, kteří tuhle hrůzu brzy zhlédnou a pak budou nasraní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v štúdiách na viacerých miestach ako Nottingham, Leicester a Lincolnshire, a nové dramatické prvky sú zmiešané s originálnym filmom German FIFA World Cup, nakrúteným v roku 2006. (ČSFD)
  • Každý díl trilogie má jiného režiséra a jiný původ vzniku. (Mara97)
  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)

Reklama

Reklama