Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

petero 

všechny recenze uživatele

Sračka v ligotavom pozlátku. Báchorka o dvoch bratoch Tigra, Draka a majstra v ovládaní nunchakov Turba, nejakej ich priateľke ktorá zdá sa hrá na dve strany, tých najdrsnejších gangov, nejakej bráne, plakete a záverečným megasilnýmbosom. O naivite (je to podľa komixu) svedčia už samotné názvy postáv. Akčné scénky nie sú až tak úžasné (koľkokrát sme už takéto mláťačky videli?), keby ich bolo viac tiež by som nebol proti. Absolútne nezvládnutý scenár je neprehľadný s kopou zbytočných flashbackov naťahujúcich dej ktorý sa snaží peknými zábermi zúfale niečo povedať sa dopotáca k biednemu záverečnému súboju. Nepomôže tomu ani pekná vizuálna stránka ani dobrá kamera. Nicolas Tse má už za sebou pár lepších filmov takže moje sklamanie i keď som nič nečakal bolo dosť veľké. Radšej si pustím Mortal Kombat. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Komiksové prevedenie Dragon Tiger Gate!Príbehovo veľmi chaotické,možno nezvládnute(vzhľadom na komix to chápem),avšak digitálne nabušené dielo..!Atmosfericko-vizuálna zvrátenosť,ktorej nechýba myšlienka.Moja prvotina od Wilsona Yipa,ktorá ma dostala!"Nahltal"som sa digitálnej techniky a umenia kung fu... ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Jak popsat tento film? Jako barevný, patetický a nesmyslný. Velkoformátové romance o přátelství, síle kung fu, cti, lásce a pomstě jsou tematicky poměrně dobře zastoupeny v tomto legračním kousku. Z toho vyplývá, že mohou být velkoformátové - nicméně kvalitou zpracování i všeho ostatního spíše velkofosfátové - nepožuivatelné. Drak a Tygr Wongovi stojí na jiné palisádě - pak se zde ještě zjeví Turbo Leopard - podivné, že? Je to velmi asijské, exotické, ale vůbec ne nářezové, jak bych očekával... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Comicsové omalovánky pro starší a pokročilé. Pokud se přenesete přes stupidní děj, šílené účesy a fakt, že Donnie Yen hraje ve svých čtyřiceti teenagera, čeká vás dokonale odlehčená "hovadinka", ve které jsou postavy permanentně na drátech a možná i na Red Bullu, protože je neskutečně baví létat vzduchem a mlátit všechny kolem. Hollywood by se od Wilsona Yipa mohl učit, když dojde na vizuální stylizaci. Ve finále to sice Donnie trochu přehnal s koleny, lokty a tříštěním všeho kolem, ale znovu dokázal, že míří správným směrem... přímo k trůnu akčních hrdinů. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen a Wilson Yip se znovu sešli u filmové kamery a po "Sha po lang" natočili další zásadní metu současné asijské martial arts renesance. Pokud ale čekáte další potemělou gangsterku, budete asi hodně překvapeni. Na této adaptaci populární hongkonkské mangy totiž stejnou měrou jako kaskadéři a choreografové spolupracovali i módní navrháři a kadeřníci a už jen z toho vám může být jasné, kterým směrem asi tentokrát vítr fouká. Donnie Yen se po dospělejší "SPL" nejspíš rozhodnul znovu ukázat mladým, globalizací a politickou propagandou vygumovaným, Číňanům, jaké národní bohatství ve svém tradičním kung-fu mají, a vybral pro tuto cílovou diváckou skupinu tu nejatraktivnější možnou formu. Úžasná bojová choreografie tak na nás pomrkává z vystylovaného pokulturního obalu a musím upřímně uznat, že je to naprosto boží! Akční rádius nám oproti dost chudokrevnému předchozímu Donnieho filmu vydatně zhoustnul a nakopávání prdelí už naštěstí nenese na svých bedrech jenom on, ale přizval si na pomoc i nadějné mladíky Nicolase Tse a Shawna "vůbec v tom blond přelivu nevypadám jako buzna;)" Yue, kteří svému téměř o generaci staršímu vzoru rozhodně nedělají ostudu a v mnoha situacích si je zamilujete dokonce víc než samotného Donnieho. Výrazného posunu dostala od minula taky Yipova režie, na níž je nádherně vidět, jak pevný obraz o svém filmu už dopředu režisér měl a jak mistrně se mu podařilo všechny náročné bojové scény ukočírovat (kamerové nálety během bitky v čajovně mu může závidět třeba i Michael Bay). Na ději je sice trochu cítit, že pokud stejně jako já nemáte načtenou komiksovou předlohu, bude vám spousta souvislostí unikat a možná vás bude i trochu nudit, ale ten je u tohoto žánru stejně až na posledním místě a tak jak tak se budete u "LFM" královsky bavit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Boxovací pytel vyrobený pro film měřil zhruba 8 stop na výšku a 5 stop na šířku a vážil 400 liber. Byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama