Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Hongkongský metrosexuál číslo 1 Donnie Yen má neustálou potřebu předvádět bojová umění a nabývající muskulaturu (fakt mi připadá, že za chvíli bude vypadat jak nějaký wrestler). A v jeho případě je to jen dobře a chválím to, teda až na ty sáhodlouhé záběry na něj, protože Yen doopravdy umí a připravuje, samozřejmě hlavně pro sebe, ale i trochu pro své herecké kolegy, vynikající choreografii akčních scén, které jsou v tomto případě podporované velkou dávkou digitálních triků, což není na škodu, když to působí dobře. Takže nečekejte žádné zběsilé střihy, protože tihle hongkongští chlapci se nám rádi předvedou v sáhodlouhých záběrech a pěkně si navzájem porozbíjejí ... (děvčata a někteří chlapci neplačte, jejich pěkné tvářičky porozbíjeny nebudou). Škoda jen té vaty mezi jednotlivými souboji. Je jí opravdu hodně. 4 hvězdy s odřenýma ušima. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mortal Kombat made in Hong Kong - debilní (=nemálo směšný) děj, debilní (=nemálo směšné) postavy, šílená stylisace, boží akční scény, überefektní předigitalisované vizuálno. Komiks potkává arkádové videohry a odkopává všechny pokusy o přemýšlení za obzor - tohle je nutno si užít, nebo u toho zemřít. 7/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

DTG je pro mě lehkým zklamáním. Od Donnieho Yena a celého jeho nového filmu jsem čekal větší nářez a víc něčeho navíc. Záporácká postava Black pagoda(snad to tak je:)) je pefektní maník, kterého bych nechtěl potkat bez supermanovských schopností a nebo chvatů, které už v HK umí jen Donnie Yen:). Všichni ostatní ve filmu jsou jen takový brigádníci, ale když se Donnie ukáže před kamerou je jasné kdo je tu pán a kdo každému rozbije ... ústa. Pán situace a celého filmu ho však nedokáže bez pomoci unést a tak se film potápí v nevyváženosti a akční prázdnotě. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen a Wilson Yip se znovu sešli u filmové kamery a po "Sha po lang" natočili další zásadní metu současné asijské martial arts renesance. Pokud ale čekáte další potemělou gangsterku, budete asi hodně překvapeni. Na této adaptaci populární hongkonkské mangy totiž stejnou měrou jako kaskadéři a choreografové spolupracovali i módní navrháři a kadeřníci a už jen z toho vám může být jasné, kterým směrem asi tentokrát vítr fouká. Donnie Yen se po dospělejší "SPL" nejspíš rozhodnul znovu ukázat mladým, globalizací a politickou propagandou vygumovaným, Číňanům, jaké národní bohatství ve svém tradičním kung-fu mají, a vybral pro tuto cílovou diváckou skupinu tu nejatraktivnější možnou formu. Úžasná bojová choreografie tak na nás pomrkává z vystylovaného pokulturního obalu a musím upřímně uznat, že je to naprosto boží! Akční rádius nám oproti dost chudokrevnému předchozímu Donnieho filmu vydatně zhoustnul a nakopávání prdelí už naštěstí nenese na svých bedrech jenom on, ale přizval si na pomoc i nadějné mladíky Nicolase Tse a Shawna "vůbec v tom blond přelivu nevypadám jako buzna;)" Yue, kteří svému téměř o generaci staršímu vzoru rozhodně nedělají ostudu a v mnoha situacích si je zamilujete dokonce víc než samotného Donnieho. Výrazného posunu dostala od minula taky Yipova režie, na níž je nádherně vidět, jak pevný obraz o svém filmu už dopředu režisér měl a jak mistrně se mu podařilo všechny náročné bojové scény ukočírovat (kamerové nálety během bitky v čajovně mu může závidět třeba i Michael Bay). Na ději je sice trochu cítit, že pokud stejně jako já nemáte načtenou komiksovou předlohu, bude vám spousta souvislostí unikat a možná vás bude i trochu nudit, ale ten je u tohoto žánru stejně až na posledním místě a tak jak tak se budete u "LFM" královsky bavit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý čiastočne fantasy ladený akčný film s Donnie Yenom. Má celkom dobrý príbeh o dvoch nevlastných bratoch, majstroch bojových umení, ktorých cesty sa už dávno rozišli, pričom jeden žije slušne a venuje sa tréningu v uznávanej škole bojových umení a druhý sa stal bodyguardom vplyvného mafiána. Po rokoch sa znovu stretávajú a kvôli nečakaným okolnostiam a zrade sú nútení spojiť svoje sily a spoločne s ich novým priateľom sa musia postaviť novému veľmi silnému nepriateľovi. Spracovanie sa mi páči, ale aj tak nie je úplne ideálne. Už na prvý pohľad je jasné, že v tomto prípade sa rozhodne nejedná o bežnú žánrovku, keďže aj napriek tomu, že dej je vo svojom úplnom základe videný už mnohokrát a navyše sa odohráva v súčasnosti to pôsobí tak netradične, pomerne originálne, je tu množstvo skvelých scén a síce sa občas nájde aj niečo, čo mi moc nesadlo, jedná sa ale len o nejaký detail a tak sa mi to väčšinu času veľmi páčilo. Ale škoda, že v poslednej tretine sa dej začne uberať úplne iným smerom, pričom to na mňa pôsobí dosť samoúčelne a síce aj táto fáza je stále dostatočne kvalitne zvládnutá, prišla mi ako z iného a menej zaujímavého filmu a tak to celkový dojem predsa len zhorší. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Súboje sú zaujímavou kombináciou realistického bojového umenia, kde sa dajú užívať skutočné schopnosti zúčastnených s množstvom skvelých záberov a nejakých tých nereálnych, ale zaujímavých prvkov, čo mi väčšinu času sadlo, pričom súboje majú našťastie aj kvalitnú choreografiu a rovnako aj vizuálne sú veľmi dobre zvládnuté. Ale opäť to platí len o tej prvej hodine, finále síce stále dokáže zabaviť, ale predchádzajécej časti sa nevyrovná. A najviac sa mi páčia prvé dve akčné sekvencie, teda úvod v reštaurácii, no hlavne pri nasledujúcej akcii v hoteli musím okrem iného vyzdvihnúť zaujímavý štýl kamery, vďaka ktorej je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, obzvlášť perfektné hlavné trio Donnie Yen, Nicholas Tse a Shawn Yue, poteší aj legenda Wah Yuen a bavili ma ženské postavy, len mohli mať viac priestoru. Len škoda, že záporáci za moc nestoja. Réžia a technická stránka sú výborné, Wilson Yip už viackrát dokázal, že je v akčnom žánri rôznych typov skutočný talent, pričom nesklamal ani tentokrát a predviedol opäť niečo trochu iné a získal si ma hlavne tou zaujímavou štylizáciou a skvelým vizuálom. Takže škoda tej poslednej tretiny, ktorá to kazí, ale aj tak sú Strážci dračej brány veľmi zaujímavý akčný film s množstvom kladov, ktorý ma baví aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na komiksu Oriental Heroes od Yuk Long Wonga, který si zde zahrál postavu Master Qi. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama