Reklama

Reklama

Tom Dobbs, komik a hostitel politické talk show à la „Bill Maher a Jon Stewart“ kandiduje na prezidenta USA jako nezávislý kandidát, který po kampani zaměřené na problémy a explozivním výkonu v závěrečné debatě získá právě tolik hlasů, aby zvítězil. Problém je, že za své vítězství vděčí počítačové poruše v národním hlasovacím systému s dotykovou obrazovkou, který uvedla na trh soukromá firma Delacroy, jejíž akcie jsou na vzestupu. Vysocí činitelé firmy Delacroy chtějí svůj majetek chránit, a proto poruchu hodlají utajit, nicméně jistá programátorka, Eleanor Greenová, chce, aby Dobbs znal pravdu. Dokáže se k němu dostat? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

rozhodně nejde o nejlepší Levinsonův film, ale jako zábavná jednohubka funguje velmi dobře a jako kombo s další levinsonovkou Vrtěti psem by mohl fungovat ještě lépe. Všechno samozřejmě s přehledem táhne Robin Williams, který by to se svojí vyřídilkou měl dneska nejspíš těžké, ale o to víc tady chybí. Muž roku sice není bez chybičky, ale už jen kvůli Robinovi ho prostě má smysl vidět...70% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Ač Robina Williamse naprosto adoruji jako komika, hlavně tedy stand-up komika (Live on Brodway je masterpiece, který imho dokonce i překonal legendární stand-up vystoupení Eddieho Murphyho z 80. let), tento film se moc nepovedl. Možná je chyba ho hodnotit až nyní, tedy na úplném začátku r. 2020... Nicméne nemohu jinak. Za mě víceméně nuda o ničem. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pár dní dozadu zomrel Robin Williams, takže prišiel čas, si ho trochu pripomenúť. A z toho čo som s ním nevidel, som asi nemohol vybrať lepšie (prvé dve možnosti boli Popeye a Sme len ľudia, ale tie som nakoniec nezohnal).. One Man Show, čiastočne. Tie rýchle, nezastaviteľné vystúpenia mi pripomenuli Good morning Vietnam; Williams pred senátom, Williams v televízii, Williams v politickej debate ... No tak je to trochu fraška, zato zasahuje všetky miesta ktoré si zasiahnuť zaumienila a robí to nenásilne, zábavne a inteligentne, navyše Williams sa tu našiel. Zomrel veľký komik, skvelý herec. A tu má tribute. S predstihom ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle báječný Robin Williams v roli, která mu snad byla ušitá na míru – být komikem byla vždy jeho přirozenost a vážnější, ryze lidská poloha mu taktéž sluší. Tento film je skutečně mixem žánrů – humor se zde snoubí s vážnou a napínavou tématikou. Zatímco Williams perlí komickými/satirickými průpovídkami, Laura Linney v roli talentované programátorky, která se stane trnem v oku vedení své firmy, svádí pomalu boj o život a zažije velmi dramatické chvilky… Zkrátka drama s prvky thrilleru i komedie. Romantiku v tom ale moc nehledejte, ta je tam spíš okrajově. S filmem a jeho zajímavým námětem jsem byla celkově spokojená, a to přestože si dokážu představit, že by se konspirační zápletka mohla vyvíjet jinak (to by však musel být dost jiný film s větším zacílením na thriller). Celkově se mezi filmy s Robinem Williamsem sice najdou i hodnotnější kousky, ale i toto je velmi slušný nadprůměr s kvalitním scénářem, který stojí za to vidět. ~(3,9)~ ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Zábavná pohádka pro ty, kterým se Levinsonův mnohem povednější film Vrtěti psem zdál příliš vážný. V této velké nadsázce se dohromady kombinuje tolik žánrů, že to filmu ve výsledku ubírá na působivosti a proto asi zůstal Muž roku za mými očekáváními po svém skvěle rozjetém začátku. Výborné herecké obsazení (fakt nesdílím skepsi ohledně Robina Williamse), parádní dynamika a Levinsonův rukopis se i tak postarají o bezva zážitek, zvláště pak jako vítaný kontrast ke sledování různých volebních kampaní a stranických proslovů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně je v televizi na pozadí vidět krátká ukázka ze scény, kdy je Billy Crystal oblečen jako krůta a povídá si s Robertem De Nirem. Jde o reklamu, která měla po 9. září nalákat turisty zpět do New Yorku. Reklamu natočil autor filmu Barry Levinson. Reklama běžela v televizi pouhé dva týdny a parodovala částečně film Taxikář, kde De Niro hrál sloganem "Are you gobbling at me? Are you gobbling at me?". (don corleone)
  • Hlavní role byla nabídnuta komikovi a moderátorovi Howardovi Sternovi, ale musel odmítnout kvůli svým povinnostem k rozhlasové stanici. (don corleone)
  • Jména dvou kandidátů na prezidenta jsou názvy známých výrobců cereálií: Kellogg a General Mills. (don corleone)

Reklama

Reklama