Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 517)

plakát

Star Wars: Akolytka - Osud (2024) (epizoda) odpad!

Tak spratek Mae se nepohodne se sestrou a hned podpálí barák (ze šutru), ale v poslední epizodě nám jistě tvůrci vysvětlí, jak jí máme litovat, soucítit s ní a že za nic nemlže, že to všechno ti zlí Jediové - a z nich nejspíše stejně vinu ponesou jen bílí humanoidi. Už se nemůžu "dočkat"... Jo a jak se tam zničehonic v té teplárně v té jeskyni (pun intended) objevil Sol, he? A jak to, že chce trénovat tak odrostlé dítě jako Padawana, když to učení jediů výslovně zakazuje? I u Anakina s tím byl megaproblém, a to se jednalo o vyvoleného.  Ale tady najednou nic neplatí očividně. V tomhle vidím největší výsměch světu SW v tomto dílu.

plakát

Star Wars: Akolytka - Pomsta / Spravedlnost (2024) (epizoda) 

*SPOILER ALERT* Nejlépe zahraná je postava Sola, což je na pováženou, jelikož mu zároveň není skoro rozumět. Jinak tenhle marast skoro nemá smysl komentovat - morbidně obézní jedi, to jako doopravdy? Největší průser je však scénář, který jen trochu průměrně inteligentního diváka musí vyloženě urážet - Mae zmizí z místního jediského chrámu stropním oknem a druhý se tou samou cestou vrátí - to nikoho nenapadlo to okno nějak zastřešit? Když prochází chrámem skupinka hrdinů, Osha se oddělí a je na místě dřív než zbytek, jak jako? A Mae, která v prvním díle kope těžké kovové stoly přes půl místnosti nedokáže fyzicky přemoci toho falešného apatykáře? Sol vypráví, že viděl Mae umřít a ať s ním o tomhle nediskutují, aby o minutu později Oshe uvěřil, že Mae žije (a to v první epizodě vypráví děckám, že oči vás můžou zmást (!). Wtf. A samozřejmě všichni bílí muži jsou záporáci. Přičemž Torbin se samozřejmě musí ostentativně omluvit spáchat sebevraždu za všechny demonstrativně za celé bílé pokolení. Jak jinak.

plakát

Star Wars: Akolytka - Ztracená / Nalezená (2024) (epizoda) 

*SPOILER ALERT* Tak už jen ten název - Akolytka, to nešlo použít generické maskulinum Akolyt/Akolyta?... Těžce nemastné neslané. Shrňme si to: jediové bojující jako v Matrixu, ale netasící světelné meče; hlavní sith anti-hrdinka se tváří a chová jako děcko (což její protagonistka také je, pouze předstírá dospělost); jediové nemají být Batmani, nechrání nevinné "civilisty" za každou cenu a už vůbec ne, když by měli ohrozit svůj život; světelný meč vás nezabije (Reva, Grand Inquisitor, Sabine), ale nožík ano; údajnou vražedkyni jediského mistra jde zatknout rytíř jedi a padawan; podezřelou z vraždy jediského mistra pošlou nějakou cargo lodí s nějakými zlodějíčky; vzdálenosti a čas nic neznamenají, stejně jako v Assoce; a samozřejmě řádná dávka wokismu, hlavní hrdinka/hrdinky mají matky (snad jen dvě) - a ne, toto není spoiler, je to řečeno v této epizodě... Hvězdné války jsou už definitivně mrtvý projekt a Disney je dnes jasná pračka na peníze.

plakát

Zulu (1964) 

Můj dojem je, že tento film vůbec nestárne dobře.

plakát

Konvoj (1978) 

Taková roztomilá patlanina.

plakát

Operace Eichmann (2018) 

Ta vesměs průměrná hodnocení třemi hvězdičkami nechápu. Solidní podívaná s fenomenálním B. Kingsleym. Pár přešlapů z kinematografického hlediska se zde najde, ale jinak nejde moc co vytýkat, má to spád i napětí. Nečekal jsem moc, ale o to více jsem dostal.

plakát

Star Trek - Série 3 (1968) (série) 

I třetí série si udržela výtečnou úroveň, vyjma pár epizod, což je ale v každé sérii každého seriálu. Bylo dobré si oživit TOS a je mi teď už naprosto zcel jasné, proč feministiky a woke "fandové" ST tak nenávidí postavu kapitána J. T. Kirka.