Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Sofia 

všechny recenze uživatele

„Dneska nejsme kurvy, dneska jsme princezny“. Film nutící k zamyšlení. Nejstarší řemeslo zde bylo sice chvílemi vylíčeno až přemíru pozitivně, ale na druhou stranu za srdce chytala naivita obou dívek a hlavně fakt, že se na svém osudu nesnažily nic změnit...Obě herečky odvedly výbornou práci, stejně tak Manu Chao u soundtracku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Látka ako od Almodóvara, ale som rád, že som niečo podobné videl neštylizované a v podstate v štýle dnešnej klasickej nezávislej tvorby. No máme tu znova imigračný problém, ale samozrejme ak pôjdeme bližšie k veci, dostávame sa k reálnym postavám a konkrétnym osudom. No a potom súďte. Tak trochu, ale vážne len trochu remake Cabiriiných nocí, rovnako ako Fellini aj Aranoa dokáže pracovať s prostredím a robí ho nedeliteľnou súčasťou deja. Klasické dejové klišé sú tu podávané decentne, takže ak niečo očakávate a ono to aj príde, nijako vám to prekážať nebude. Aspoň dúfam. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na film , ktorý dostal v Španielsku niekoľko filmových cien,vrátane najlepšej piesne..Dostal som presne to čo som očakával.Solidnú drámu o dvoch prostitútkach, s výbornými hereckými výkonmi a aj vierohodné zobrazenie bežného života ,každodenných starostí súvisiace s ich profesiou.Režisér sa nesnaží šokovať , erotika tu v podstate nie je ,aspoň nie v nejakých dráždivých scénach, skôr naopak.Sú strohé a deprimujúce , tak ako prevažne depresívne vyznieva celý film.Pár veselších a svetlejších momentov sa tu tiež nájde /známosť s ministrom/ , ale film nikdy neschádza do vyslovene pozitívnej atmosféry.Nespomínam si na lepší a realistickejší film o prostitútkach , snáď Monster s Ch. Theron aj keď ten film je o niečom úplne inom.No a tá ocenená pieseň celkom ujde.80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŽIVOT MÁ SPOUSTU CEST A POKUĎ SE ZTRATÍŠ PONĚVADŽ SI PŘEMEJŠLELA NAD NĚČÍM JINÝM, TAK TĚ VYSAJE. KUREVSKY TĚ VYSAJE!“....... /// Znáte to – JE TO DOČASNÝ!... Z prostředí ,,šlapek“, ale není tu důležitý (no trochu jo, ale...), že kuřba je za 50, komplet za 100 a do zadku ne. Jde tu spíš o takový rozjímání o smutku, o nových kozách, co by kdyby a že i šlapka je normální holka (čemuž se dá věřit...). ŠTÍTÍTE SE? Práce jako každá jiná? Tohle není dokument, ani erotická kokotina. Jen sonda do života, pohled do duše plný pochopitelných nejistot. Není třeba mít morální zábrany, či někoho soudit. Vždyť princeznou by se chtěla stát každá holka. Ale moc mi to nedalo.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád se projdu španělskou ,,Perlovkou“. 2.) Zajímá mě, jaký problémy mají kurvy ve Španělsku. 3.) Hledám učitelku na učení ,,Sexuální výchovy“ (jako učit ve škole prasáku!) 4.) Thx za titule ,,petrbaterka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, dá sa byť autentický aj bez pseudodokumentárnych tanečkov! Nečakajte strhujúci príbeh o nešťastných, zneužívaných a týraných prostitutkách. Je to o dievčatách a ženách, ktoré zhodou okolností tými prostitútkami sú. Také je to normálne, že až povzbudzujúce, ak už nechcem písať povznášajúce. Séria malých drám, autentická človečina. Vzácne uchopený film, Levné knihy majú ďalší bod! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama