Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo za film? Klasický asijský horor + součást kampaně proti potratům + podivná road movie po světě snů (nebo spíš nočních můr)... Ono by to nebylo zlé, atmosféru to má solidní, vizuální stránka nadchne, ale... Motat do hororu jak jsou potraty špatné a podobné věci, to mi moc nesedí. Možná to byl záměr, ukázat cenu života, ale mě to přišlo až moc na efekt. Sorry. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Lidé se neustále zbavují věcí a nejen jich, jenže co je pak dále s nimi? Asiati přišli opět s výborným námětem a natočili fantasy horor, který se minimálně může pyšnit přívlastkem ´´zvláštní´´, já bych však řekl dokonce ´´nevídaný´´. Hudba a atmosféra je zde propracovaná do nejmenšího detailu, lekačky vás udrží v napětí a především: konec má hlavu a patu! .....Chce to jen uvelebit se do postele, sluchátka vložit do uší, zhasnout světla a podvolit se neopakovatelné atmosféře v hororu, který nemá široko daleko obdoby! 90% ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem obvyklou asijskou duchařinu (které už mi delší dobu lezou krkem), ale říkám si proč ne, páni Pangové natočili mé oblíbené Oko, třeba to bude dobré. A ono bylo. Předem musím upozornit, že se nejedná moc o horor, jako spíš fantasy, ale za to v tak povedeném světě, že mi zůstával rozum stát. Nepotřebuji precizní 3D über počítatové efekty, ke spokojenosti mi stačí originalita. A originální to vskutku je, už jen díky vizuálu se na Recyklaci opravdu vyplatí podívat. Příběh už tak skvělý není, ale osobně mne neurazil. Teroreticky by ho mohli pouštět na potratových klinikách, třeba by si to některé dámy rozmyslely:-) I když možná ne, on to zase není tak silný moment (nemyslím tím červené chodby). Dalším kladem je určitě Angelica Lee, která je mi sympatická a příjemně se na ni dívá, byť se tváří tak nějak ospale, ale to bude očima, příjdou mi zvláštní. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Oxide Pang Chun není režisér pro mě. Jeho OKO 1 mě přišlo jako čiště průměrný film, který naprosto ničím nepřekvapí a nepotěší. Jeho Tesseract je naprostá matlanina, v které ze sebe snaží udělat režiséra, který zvládne i lidské drama z pohledu tři osob(myšlenku takovou měl, ale udělal úplně něco jiného...) a nakonec jeho Re- Cycle. Ten, se tváří jako horor, ale kdo se u něj bude bát je u mě hodně velký srab. Ze začátku vše vypadá zajímavě, Spisovatelka, která jako lék na rozchod s osudovým mužem napsala o nich 3 knihy, které se stali bestsellery. Teď se chystá napsat čtvrtou knihu, kterou jak sama poté zjistí píše o něčem důležitějším než byl vztah jich dvou. Film hodně moc až příliš připomíná Silent hill. Není tu žádné tiché městečko, ale spisovatelkou vytvořený fantaskní svět , do kterého se ponoří a setká se tam s jednou malou dívkou... Projde mnoha zkouškami a nakonci jí má čekat transport zpět do reálného světa. Film má dobrou myšlenku, ale trestuhodně ji nevyužije. Počáteční hororové sekvence, založené na "něco se tam hýbe", "kdo pustil tu vodu" a nebo na stínech za hlavní postavou jsou mrazivé, ale nic víc. Zbytek filmu je jen taková procházka vymyšleným světem na jehož konci žena pozná cenu života a odpovědnost tvůrce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Husty, husty, husty a originalni, nicmene jsem se nemoh zbavit dojmu, ze moh bejt film jeste lepsi. Stacilo by krapet vic financi a vic napadu do sveta recyklace. Prece je tolik zapomenutejch veci a ne jen potraceny deti, zapomenuty hroby nebo vyhozene napady. Prvni pulhodinka je docela slusnej horor, kde se objevujou takovy ty tradicni japonsky prvky, jako je ukazovani prstem nebo dlouhy vlasy a zaber na pul obliceje. Nicmene, jakmile se dej presune do jinyho sveta, prislo mi, ze i kdyz tu jsou hororovy prvky, ubylo lekacek a cely to je takovy vic fantasy. Coz me osobne vubec nevadilo, film totiz dokaze po celou dobu skvele upoutat, vetsina scen v recyklaci je uchvatna a obcas hraje i nejaka ta husta hudba. Zaver filmu je taky docela propracovanej. Jediny, co bylo divny, je fakt, ze hlavni hrdince behem filmu rikali pokazdy jinak, ted nemyslim prezdivku, proste mela asi tri ruzny jmena, aspon mi to tak prislo. Ale jinak to je po Oku dalsi skvelej film od Pangu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama