Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Little Children tematizují zlatou klec na předměstí místy humorným, místy ale bolavě mrazivým způsobem. Jde o film lehounce americkokrásoidní, ale zásadnější téma než mimomanželská vášeň a úniky před sterotypem nabízí motiv svobodné volby. Jak přehodit výhybku na jinou kolej, když ta stará nám už nabízí jen zvětralý zvyk? Velké tragédie pedofila a jeho honce nepřebíjejí všední zoufalou každodennost hlavních hrdinů, nesnesitelnou lehkost bytí s vlastními potomky a vlastními myšlenkami. Podvědomou touhu po změně probudí polibek jako zakletou princeznu. A ukazuje se, že utrpení může mít tisíc tváří a ty tiše neokázalé nemusí být nutně snesitelnější. Kate Winslet vtiskla své postavě zoufalý půvab a přímou odhodlanost (některé její manévry mi vehnaly červánky do tváří proti mé vůli), zatímco hlavní tápající mužská postava má nejen dokonale ploché břicho, ale i plochý charakter. Závěrečný twist a rádoby osudová náhoda, která motivace postav převrátí vzhůru nohama a z promyšleného elaborátu je maďarský guláš, sráží hodnocení na 8/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Brad má doma nádhernou manželku, hraje ji sličná Jennifer Connelly, takže  jeden se diví, že je ve velkém  pokušení svést Kate Winslet. Ta má přerostlé obočí, vysušené poprsí a celkově je taková nevábná. Genitáliím neporučíš a ti dva spolu skončí ve žhavé kopulaci. Ano, je to vrchol filmu. Proč to ostatní musí trvat přes dvě hodiny, k čemu má film svého vypravěče (vypravěř byl nadbytečný a iritující) a čím mě měl  tenhle film zaujmout, to zůstává velkou záhadou. Todd Field zapomněl ve svém scénáři na to nejpodstatnější, film totiž nemá vůbec žádnou kloudnou zápletku. A co hůř, pokusy o ní vyznívají debilně. Na začátku se ocitáme s partou žen v parku, kam také chodí se svým malým synem Patrick Wilson. Ženy ho vnímají coby absolutní mužský sex symbol, prostě naprosto nesmyslné uchopení postavy, a spíše se něco takového hodilo do komedie než do dramatu. Následně se dozvídáme také něco z rodinného života hlavní hrdinky. Vrcholem jejího manželství je, když svého muže jednoho dne přistihne v nelichotivém masturbačním procesu, kdy má její choť na obličeji dámské kalhotky a na internetu sleduje svůj sexuální idol. Ve filmu se nikdo nad touhle úchylkou nepozastaví. Dalším přešlapem je pak druhá dějová linie s mužem trpícím sexuální deviací. Jackie Earle Haley to sice zahrál na výbornou, jen to film nikterak neobohatilo, spíše to shazovalo jeho vážnost. Délka filmu je strašlivá. Na takový řídký děj by stačila podstatně kratší stopáž. Todd Field ukázal, že dramaturgicky a má svůj film úplně rozháraný. Dobré herecké obsazení, kterým disponoval, utopil v nesmyslné délce. Vyšel mu z toho nesourodý slepenec více či méně povedených scének. A nahou Kate Winslet už není třeba opětovně vidět. 5/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môže byť úchyl,dobrý?"... Kvalitne poskladaná mozaika rôznych charakterov. Režisér má réžiu pevne v rukách, tak ako aj rozbor a psychológiu postáv. Film bez akejkoľvek akčnej alebo výrazne dramatickej scény si napriek tomu udržuje pomerne slušné napätie a to hlavne z dôvodu, že medzi postavami to niekedy poriadne iskrí. Film pre náročnejšieho diváka s niekoľkymi zaujímavými a kvalitnými scénami(úchyl v bazéne, prvé podozrenie z nevery pri spoločnom obede v podaní výbornej J.Connelly). Pohľad na T.Wilsona mi stále pripomínal Paula Newmana za mladých čias. Film v nieľkokych scénach sprevádza neutrálny hlas rozprávača, ktorý nemá so žiadnou postavou nič spoločné a tradične kvalitná hudba od Thomasa Newmana. Kvalitná psychologická dráma , niečo pre fanúšikov filmu Americká krása.80%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl (podľa ČSFD) pred dvoma rokmi, málo si ho pamätám a neviem, či to vypovedá viac o jeho kvalitách alebo o mojej pamäti. Opakovane som si ho pozrel iba kvôli komentáru. Námet nie je nový a toľko chválený scenár obsahuje okrem zaujímavých pasáží aj nudu, klišé a neprirodzené správanie postáv. Komentátor bol vhodný iba miestami a väčšinu času pôsobil skôr rušivo. Herci v prvej línii sa snažili zo všetkých síl, ostatní o poznanie menej. Patrick Wilson je síce fešák, ale do úlohy otca na materskej, ktorý si obľúbi žiť pasívnu úlohu, by typovo patril iný herec. Film ako celok je značne nevyrovnaný, čo však vôbec neznamená, že je priemerný alebo dokonca zlý. Len vo mne toho veľa nezanechal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jako muž závidím hlavnímu mužskému hrdinovi jeho problém rozhodnout se mezi okoukanou manželkou ztvárněnou Jennifer Connelly a zajímavou maminkou ze sousedství Kate Winslet. Jo jo, to jsou starosti. Jako malé děti je vztahové drama sympaticky posazené mezi komediální a tragickou polohu a výborně naplňuje funkci vztahového romantického dramatu s řadou zajímavých postav a dobře odpozorovaných scén ze života. Není to sice film, který by patřil ke špičce svého žánru a o kterém by člověk dlouho a zásadním způsobem přemýšlel, ale emocionálně funguje velice dobře. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V románe je postava Ronnieho vykreslená fyzicky úplne inak ako vyzerá Jackie Earl Haley. Má nadváhu, plešinu, je fajčiarom, ktorý nosí okuliare. (megajalec)
  • Autor literární předlohy Tom Perrott se v snímku objeví jako postava příznačně nazvaná Malý muž. Ve světě filmu není nováčkem, protože už v roce 1999 vznikla podle jeho novely „Election“ svižná komedie Kdo s koho (r. Alexander Payne). (imro)
  • Bullhorn Bob se v knižní předloze vůbec neobjevuje. (Martin00x)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama