Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Little Children tematizují zlatou klec na předměstí místy humorným, místy ale bolavě mrazivým způsobem. Jde o film lehounce americkokrásoidní, ale zásadnější téma než mimomanželská vášeň a úniky před sterotypem nabízí motiv svobodné volby. Jak přehodit výhybku na jinou kolej, když ta stará nám už nabízí jen zvětralý zvyk? Velké tragédie pedofila a jeho honce nepřebíjejí všední zoufalou každodennost hlavních hrdinů, nesnesitelnou lehkost bytí s vlastními potomky a vlastními myšlenkami. Podvědomou touhu po změně probudí polibek jako zakletou princeznu. A ukazuje se, že utrpení může mít tisíc tváří a ty tiše neokázalé nemusí být nutně snesitelnější. Kate Winslet vtiskla své postavě zoufalý půvab a přímou odhodlanost (některé její manévry mi vehnaly červánky do tváří proti mé vůli), zatímco hlavní tápající mužská postava má nejen dokonale ploché břicho, ale i plochý charakter. Závěrečný twist a rádoby osudová náhoda, která motivace postav převrátí vzhůru nohama a z promyšleného elaborátu je maďarský guláš, sráží hodnocení na 8/10. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

kate winslet som bral ako cukrikove dievcatko - vdaka titanicu samozrejme, ktory mam mimochodom velmi rad aj kvoli nej, ale k veci..zistujem, ze kazdym dalsim filmom stupa v mojom rebricku vyssie a vyssie..no a k filmu, ten je naozaj perfektny, jeden z filmov pri ktorych zabudnete na vsetko a nechavate sa unasat az privelmi skutocnym dejom. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Místy poněkud sterilní milostné drama, kde to občas vypadá, že je na světě víc podivínů, než-li těch normálních, rozumně smýšlejících jedinců. Některé situace se podařilo docela vhodně vyobrazit, jiné zase tolik ne. Místy hluché momenty a relativně pomalé a nezáživné tempo vyšponuje silný závěr, který je scenáristicky promakaný a patřičně mrazivý. Přesto mi Little Children nepřišlo tak kompaktní a zábavné, jako jiné, tématicky spřízněné filmy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejak nechápem ten obrovský komerčný rozdiel medzi filmami typu Americká krása a Crash na jednej strane a Malými deťmi, poprípade Door in the floor na druhej. Sú si podobné, kritici ich hodnotia rovnako pozitívne, majú všetky veľké herecké hviezdy a dopadne to takto. Z jedného sa stane klasika klasík a tie ostatné môžeme vidieť bez reklamy niekedy o pol druhej v noci na tv raz za dva roky. V prípade tohoto vysoko kvalitného filmu je to škoda. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že se mi tyhle vztahové studie často otřou o osobní strunu, někdy je z toho - jako v tomto případě - celý akord. Tím jsem chtěla jen říct, že se Little Children nemusí a jistě nebudou líbit každému a i to se mi jakýmsi potměšilým způsobem zamlouvá. Máme tu osamělou Sarah, jejíž manžel si to rozdává s počítačem, a Brada - muže na mateřské, kteří se sblíží. Máme tu však několik dalších zdánlivě vedlejších postav, bez nichž by jistě byla stopáž (pro někoho) snesitelnější, ale hlavní postavy by tak zůstaly poněkud na suchu. Detail přece tvoří celek nebo ne? A tak se blíž seznámíme i s místním pedofilem a jeho milující maminkou a agresivním policistou v dobrovolně nucené výslužbě, který teď nemá do koho praštit, a postupně poznáváme, že nejen ten, kdo má čerstvé propouštěcí papíry by zasloužil minimálně pár hodin veřejných prací. Sarah je krásně napsaná postava (a v podání Kate Winslet tak opravdová) - do babince na předměstí moc nezapadá a na jedné literární párty se půvabně odhalí, když popisuje svůj vztah k Paní Bovaryové: "Vzala si nepravého muže a dělala jednu hloupost za druhou, byla v pasti, ale měla možnost - dál žít v něštěstí nebo s tím bojovat, v jejím odhodlání a vzpouře bylo něco krásného". Identifikace s touto postavou je jasná i bez toho, ale právě tento okamžik je ve filmu jeden z nejniternějších. Jak to přesně s Bradem a Sarah dopadne, nepovažuji v celém kontextu za to nejdůležitější, nakonec se totiž ukáže, že právě ony "postradatelné" linie mají zásadní vliv na ty hlavní. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Snímek Jako malé děti byl nominovaný na tři Oscary, za adaptovaný scénář, herečku v hlavní roli (Kate Winslet) a herce ve vedlejší roli (Jackie Earle Haley). Stejný počet nominací v téměř identických kategoriích získali i na Zlatých globech, jen herce ve vedlejší roli vyměnilo Nejlepší drama. (imro)
  • První film po třinácti letech Jackie Earleho Haleye. Za svůj výkon byl nominován na Oscara. (Martin00x)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama